PUNAINEN vai SININEN

Jäätelöt on jo syöty ja niskaamme on kaadettu piristävä keväinen sadekuuro kun hymyssä suin astelemme Rotuaaria…..kompastumme mukulakiveen, näemme Toripolliisin ja lähemme livohkaan. Matka alkakoon!

Miten vaikeaa voi olla matkalaukun ostaminen? Sitä kysymystä pyörittelen mielessäni kierreltyäni neljässä keskusta-alueen laukkuliikkeessä ja laukkuja myyvässä vähittäiskaupassa. Varsinaisesti kysymyksessäni ei ole kyse laukun ostamisen vaikeudesta, vaikkakin henkilökohtaisesti olen ensimmäistä kertaa tällaisella asialla liikkeellä, vaan siitä, etten haluaisi investoida asiaan kuukauden vuokraa, mutta haluaisin kuitenkin luotettavan matkakumppanin edes tämän yhden matkan jakamaan kanssani.

En mielestäni vaadi liikoja, mutta totuttuun tyyliini arjen pienetkin valinnat saattavat koitua silloin tällöin aiheuttamaan ylitsepääsemätöntä pohdintaa. Välillä sitä tulee ihmeteltyä myös ihan tosissaan, kun kaupassa pyydetään yli neljäsataa euroa isohkosta nelikulmiosta muovia, joka kätkee sisäänsä muutaman litran ilmaa. Ironisesti voisi ajatella, että muotoiluko näissä maksaa?Oiva löytö - materiaalina juuri kyseisessä laukussa kuitenkin alumiini.

Jos ja kun lukija saattaa ohimennen tulla miettineeksi, että mitä se tällainen muotoilu onkaan niin tämän linkin takaa voi saada jonkinlaista osviittaa yhdentyyppisen, syvällisen ja perinteikkään skandinaavisen muotoilun sielunmaisemaan.
 
Mutta sisältyy näihin pieniin tilan jättiläisiin pinnan alla myös paljon asiaakin. Miten vaikeaa on laukun osto kun tarjolla on montaa eri muovilaatua, joista valita. Myyjä puhuu meille Virgin-ABS –muovista ja normaalista ABS-muovista. Hetken ajan aivoistani voi kuulla rattaiden rutinaa. Näiden ero löytyy ilmeisesti valmistuksessa, sillä ”normaali” ABS-muovi on hyvin usein kierrätettyä ja neitseellinen puolestaan kierrättämätöntä. Tällaiset erot tuovat esimerkiksi eri laukkujen kestävyysominaisuuksiin vaihtelua ja laatutietoinen ostajahan suuntaa pintaa syvemmälle tehdessään ostopäätöstä. Yritä nyt siinä sitten ilman kemistin kokemusta tulkita, että mikä laukku se parhaiten kantaa ne muutamat kalsarit ja t-paidat.

Ja kun luulit jo kaiken olevan selvää, se kaikki kulminoituu hetkeen jona mietit myllerryksen täyteisessä mielessäsi, että PUNAINEN vai SININEN, koska laukkusihan täytyy erottua hihnalta muiden masentavanharmaiden laukkujen seasta.

Vielä voi olla mahdollisuus ehtiä Laukkutalon loppuunmyyntiin
Oulussa osoitteessa Pakkahuoneenkatu 12


Rahaakin pitää olla – sitten Forexiin. Koska maailmasta löytyy vielä muitakin valuuttoja kuin Euro, täytyy rahaa vaihtaa kohdemaassa käypään rahayksikköön. Asia hoituu kätevästi kävelemällä kaupungin keskustasta löytyvään liikkeeseen. Ei hetkeäkään, kun ystävällinen naishenkilö laskee selkeällä sekä sanallisella että fyysisien liikkeidensä artikuloinnilla Kanadan dollareita silmiemme edessä pöydälleen. Hymyn saattelemana saamme pullottavan keltaisen kirjekuoren itsellemme. Täytyy sanoa, että yleisesti kyseisessä liikkeessä Kauppurienkatu 13:ssa täytyy olla yhdet kaupungin miellyttävimmistä asiakaspalvelijoista!

Liikkeestä ulos astuessa täytyy muistaa suojautua - vetäytymällä syvälle takin kauluksien taakse - ja pitää katse tiukasti maassa, sillä vaikka emme puhukkaan New Yorkin tasoisesta miljoonakaupungista ja sen vaaroista, voi täälläkin leveästi ja seteleitään iloisesti heilutellen kadulle asteleva henkilö kiinnittää huuliaan lipovan taskuvarkaan huomion. Rahat siis taskuun ja juosten turvaan.

Matkavalmisteluita on saanut tehdä tässä, ei niin miellyttävässä epävarmuuden tilassa, jo muutaman viikon ajan, kunnes viime perjantaina tuli tieto Kanadasta, että työlupa on varmistunut. Siinä sitten jäätiin odottamaan yhteydenottoa vielä lentoja koskien ja viimein eilen – apuaa - tuli tiedot niistäkin.

Harjoittelu alkaa ensimmäinen kesäkuuta ja lennot on varattu torstaille 28. päivä – onneksi ei aivan heti huomiselle niin on hieman aikaa tasata verenpainetta. Seuraavalla kerralla voi ollakin sitten niin, että olen jo päässyt Kanadan mantereelle..

...

Loppuun vielä mehukas puujalkavitsi:
Nuori mies kertoi kaverilleen, että määhän kirjotan muuten blogia tonne yliopiston sivuille.

-Juu nou, I write some-thing!
Kommentit

Suositut tekstit