Viikko kuosina, osa 2

Arctic Design Week on pitänyt muotoilun opiskelijat kiireisenä! Tänään oli kuitenkin vaihteeksi vapaapäivä, joten piirtelin teille jälleen päiväkirjakuosin.
 

Viime viikolla kävin pikavisiitillä kotikonnuilla katsomassa siskon vanhojen tanssit vanhassa lukiossani. Hämmentävintä ei ollut niinkään oman siskon tanssimisen seuraaminen tai entisten opettajien bongailu yleisöstä, vaan vanhojen partioryhmäläisten löytäminen tanssilattialta! Tuli lievästi vanha olo kun tajusi että niistä pienistä sudenpennuista joita ihan hetki sitten leikitti ja vei retkille onkin yhtäkkiä kasvanut aikuisia neitoja. Pienestä pikkusiskosta puhumattakaan!

Tanssien jälkeen lähdin suoraan rautatieasemalle ja istahdin yöjunaan. Yleensä istumapaikoilla ei tarvitse nukkua silmäystäkään, mutta tällä kertaa nukuin ihmeen hyvin - suosittelen matkaseuraksi korvatulppia, hyviä matkaeväitä, villasukkia ja suurta kaulahuivia joka taipuu myös peitoksi. Aamulla kaivoin Rovaniemen päässä aseman lumikinoksesta pyörän esiin ja poljin suoraan Pöykkölään luennolle piirtämään ja luonnostelemaan tilasuunnittelutehtävää.


Lauantain omistin mielenhuollolle ja piirtelin kouluhommien sijaan ihan omaksi ilokseni – tuntuu tärkeältä ottaa välillä kynä käteen ihan ilmankin että tarvitsee ajatella tehtävänantoja. Silppusin lehtikuvia kollaaseiksi, katsoin elokuvia ja keräsin voimia sunnuntain kandinkirjoitusurakkaa varten. Sunnuntain aamupalan jälkeen avasin kanditiedoston, kannoin kasan kirjoa työpöydälle ja pistin kirjoittaen! Muutama tunti vierähti aivan huomaamatta. Iltapäivällä piipahdin ravintolapäivän merkeissä kaverin mochi-kojulla hakemassa eväitä ja kirjoitin muutaman rivin lisää.

Maanantaina kävin TTK:n alumniseminaarissa, työllistyminen aina välillä vähän itseä huolettaa joten oli ihan lohdullista kuulla että kyllä niitä töitä jossain aina on! Luentosalista hipsin Pohjoiset aarteet –näyttelyn avajaisiin, jonka kimpussa moni kurssikaveri on ahertanut koko syksyn. Näkee, että töitä on tehty – tilassa on paljon kauniita ja oivaltavia yksityiskohtia esillä olevien hienojen opiskelija- ja alumnitöiden lisäksi. Etenkin Mainas-messuosasto oli tietysti hauska nähdä jälleen pystyssä!Tiistaina suuntasin Ornamon koulutukseen, jossa käsiteltiin muotoilualan sopimuskäytäntöjä ja tekijänoikeuksia. Tiiviin luennon jälkeen suunnattiin kaverin kanssa laskiaispulla- tai oikeastaan juustokakkukahveille  ennen kuin palasin kotiin kertaamaan muotoilun oikeuskäytäntöjä vähän lisää torstaista tenttiä varten. Laskiasriehakkuudet jäivät siis perinteisesti taas välistä! Aiempina vuosina olen muistaakseni istunut atk-luokassa piirtämässä vektoreita tai odottamassa 3D-tiedoston renderoitumista.Keskiviikkona harvinaisen vapaapäivän ja auringonpaisteen kunniaksi kävin hiihtämässä ennen tenttiin pänttäämisen ja blogipiirtelyn aloittamista! Loppuviikoksi olisi vielä paljon design week –ohjelmaa näkemättä, onko teillä tärppejä mitä ehdottomasti kannattaa nähdä?

Kommentit

Suositut tekstit