Poliisi etsii luokanopettajaopiskelijaa

Rovaniemellä maanantain vastaisena yönä tavattiin mies. Miehellä oli yllään tiukat siniset farkut, harmaa huivi sekä musta t-paita. Mies liikuskelee vailla varsinaista tietämystä. Viranomaisten mukaan mies on normaalin näköinen ja kokoinen, sekä mahdollisesti vaaraton. Ilmoitettua on, ettei mies ole kyennyt hakemaan töitä, mennä nukkumaan riittävän ajoissa tai olla olematta aiheuttamaan paniikkia vastakkaisessa sukupuolessa. Tämän lisäksi mies nauraa kovaan ääneen, mutta ääni ei ole rouhean viettelevä, vaan kirkkaan rehellinen.

Emme voi tässä kohtaa ottaa kantaa mihinkään. Aikaisempien kertomusten nojalla voinemme ainoastaan toivoa jonkinlaista päätöstä ikävälle tragedialle, joka on jo nyt ravistellut kansalaisten turvallisuudentunnetta. Tilanne on kaikessa vakavuudessaan hyvin tavallinen”, toteaa Lapin yliopiston Sosiologisen tiedekunnan ihmistuntemuksen professori Marjatta-Inkeri Kyyttö.

Poliisin valmiusyksikkö tulee tekemään lyhyitä vierailuja alueelle jossa mies on havaittu. Tänä aikana kansalaisia suositellaan lukitsemaan sisälle kaikki. Rovaniemen kävelykadut on suljettu Sisäministeriön saattueen ajaksi.

Eksyneen oloinen mies vaikuttaa vieraantuneen modernista yhteiskunnasta kauan sitten. Mies keskustelee täysin vieraiden ihmisten kanssa ilman varoitusta, kuljeskelee kaupungin kaduilla ja asioi paikallisissa ruokakaupoissa ”ihan vaan huvikseen”.

Ilmeisesti erilaisia hedelmärykelmiä sylissään kanneskeleva mies on paikoin jopa tarjonnut niitä muille. Havaintojen mukaan mies lauleskelee ja on muutenkin holtiton. Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteen mukaan toiminta on epäsopivaa. Häkeltyneet kansalaiset ovat olleet yhteydessä Punaisen Ristin kriisipuhelimen (010 195 202) ja heidät on ohjattu lähimpiin toipumiskeskuksiin. Pohjoisen tutkimuskeskus on aloittanut hätäetsinnät löytääkseen selityksen oudolle hyväntuulisuudelle joka miehestä heijastuu. 

Havaintojen mukaan mies
lauleskelee ja on
muutenkin holtiton.

Joskus riemaantumispisteessä kiikkuva yksilö voi ymmärtää toista, ja silloin voidaan puhua sanoista. Muutoin neljä minuuttia kestävä arvonta siitä, voiko toista ihmistä todella ymmärtää, on tarpeeton.

Enempiä kommentteja viranomaiset eivät anna. Tutkimus on päättynyt.

Blogger / Eetu Jay, Rovaniemi

Kommentit

Suositut tekstit