Rovaniemi - Reykjavík

Ìsland yhdessä kuvassa:

Kuvaaja: Ragnar Axelsson
Ragnar Axelssonin ottaman kuvan näin viimeisenä päivänä Reykjavíkissa, kun kierrettiin vielä muutama taidemuseo. Kuva pistää hyvin pakettiin sen viban, tunteen, fiiliksen, joka minulle jäi Islannista tämän flunssan lisäksi. Iisi meininki kaikinpuolin ja kerrassaan upea ympäristö olla.

Mainio saari.

(Saaret on muutenkin aivan mahtavia. Maapläntti jonka ympärillä on vettä: maapläntti, jonne ei siis tuosta vaan ihan kaikenmaailman biologinen massa pääsee liejumaan. Täytyy olla sydämestään seikkailija tai rosvo, että on alkujaan löytänyt tiensä moiselle saarelle.)

Islannissa on 320,000 asukasta, joista n. 120,000 asuu Reykjavíkissä. Reykjavíkiin mahtuu vaikka minkälaista kulttuuritoimintaa, ravintoloita, baareja, museoita ja toimintaa muutenkin. Uimahallit on halpoja ja ihania! Kuuma vesi tulee suoraan maan ytimestä. Ihmiset ovat rentoja, avoimia ja pukeutuvat rohkeasti omalla tyylillään. Useilla on jokin musa, elokuva jne. projekti meneillään. Punasta tukkaa on paljon ja muhkeita punaisia viikinkipartoja!

Meitä lähti viiden hengen retkue Rovaniemeltä Reykjavíkiin kohti DAMA-työpajaa . Työpaja kesti maanantaista lauantaihin (19. - 24.5.) ja kehitimme n. 5 hengen ryhmissä yhteisvoimin performanssin/installaation jossa oli jotenkin elektroniikka matkassa. Meidän ryhmässä oli yksi theremin! Yhteinen prosessi oli kiinnostava ja esitys samoin. Kokonaisuudessaan viikko Reykjavíkissä pisti paljon kaikenlaista aluilleen.

Lapin yliopisto on mukana pohjois-baltianmaisessa DAMA-verkostossa, joka järjestää vuosittain useamman työpajan verkostoyliopiston tiloissa. Työpajoissa kohtaavat niin paikalliset opiskelijat kuin myös verkostoyliopistoista saapuneet vierailijat. Toimintaa rahoitetaan Nordplus tuella, jonka tavoitteena on edistää vaihtoa ja toimintaa baltian ja pohjoismaiden alueella.

*

Syvä kiitos ja kumarrus Lapin yliopiston henkilökunnalle aktiivisesta toiminnasta kansainvälistymisen parissa!

Kansainvälistyminen tarkoittaa sitä, että pääsee johonkin muuhun maahan kuin suomeen tekemään Jotain. Jonkinlaisen tominnan kautta sitten kokee uudenlaisia paikkoja pallon pinnalla ja tutustuu ihmisiin, joita ei ole ennen tavannut ja jotka todennäköisesti puhuvat äidinkielenään jotain muuta kuin suomea.

Lapin yliopiston huikeat kansainvälistymismahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään opiskelijavaihtoon. Taiteiden tiedekunnan henkilökunta on tehnyt ansiokasta verkostoitumis- ja kansainvälistysmistyötä ja on toimiensa myötä mukana monenlaisissa yhteistyöverkostoissa, hankkeissa ja projekteissa. Taiteiden tiedekunnan sähköpostilistalle tulee jatkuvasti ilmoituksia työpajoista vaikka missä, ja niihin on vapaa, avoin haku. Useimmiten valituille opiskelijoille myönnetään jonkinlainen stipendi tai matka-apuraha. Arvostan suuresti, että olette meille näitä mahdollisuuksia haalineet!

*

Ja yhtäkkiä on taas se aika syklistä, kun aurinko kiertää lähempänä meidän pallonpuoliskoa. Tätä myöten kiitoksia kuluneesta vuodesta, oli ilo kertoa teille tästä omasta näkökulmastani opiskelijaelämään lapin yliopistossa.

Kommentit

Suositut tekstit