Lyyn ja SS.n eka Speksi


Yksi asia on taivaan tosi, nimittäin se ettei intohimoisinkaan opiskelija jaksa painaa viikko tolkulla nonstoppina nenä kirjaan kiinni liimattuna. Kokeilin sitä opintojeni aluksi, vaan viime keväällä olinkin jo ihan puhki. Onnittelen sitä koneopiskelijaa, joka jaksaa. Ei-kone oppii kantapään kautta. Nykyisin viikonloput ovat minulle pääsääntöisesti ihania henkireikiä, joiden avulla jaksan huhkia viikon, jos toisenkin. Viikonloppuisin on lupa keksia mielekästä tekemistä, rentoutumisen lisäksi. Ja sitähän Rollosta löytyy, muunkin kuin juhlinnan merkeissä. Mennyt viikonloppu alkoi jollain ihan spessulla. Nimittäin Speksillä. Niin, mikä ihmeen speksi?

Speksi on opiskelijavoimin toteutettava huumorismielinen show. Speksi kuuluu akateemiseen kulttuuriin ja on eräs keino opiskelijoille saada äänensä kuuluviin. Speksin teema on yhteiskunnallinen. Yleisö on shown osana luomassa jokaisesta speksistä omanlaisensa. Jokainen katsoja voi nimittäin milloin tahansa huuta OMSTART ja tämän perään toivomansa tyylilajin. Huudon jälkeen näyttelijät improvisoivat huutoa edeltäneen kohtauksen huutajan toivomalla tyylillä. Näiden huutojen määrää ei ole mitenkään rajoitettu ja siten speksin kestoa ei pysty aivan tarkkaan arvioimaan.

Perjantaina katsastamani speksin kuvaus on seuraava: "Lapin yliopiston ylioppilaskunnan ensimmäinen speksi kertoo huikean kamppailutarinan eri tieteenalojen kohtaamisesta ja äärimmäisissä olosuhteissa selviämisestä. Show sijoittuu loppuvuoteen 2012, jolloin maapallon on ennustettu tuhoutuvan. Lapin yliopiston etevimmät mielet ja opiskelijoiden parhaimmisto on säilötty turvaan yliopistorakennuksen maanalaiseen kompleksiin, Arkkiin. Kuinka Arkissa selvitään, kun viimeinenkin yhteys ulkomaailmaan katkeaa? Tuoko vastauksen Uuden Ajan Opiskelijan odotus? Kuinka käy saksalaiselle vaihto-opiskelija Karstenille?" (Lyy Speksi - Mitä olet valmis tekemään lajin selviytymiseksi).

Jännältähän tuo kuvaus kuulostaa. Ja todellakin kannatti katsastaa. Ehdin kasvattaa speksin aikana olan takaa vatsalihaksia vaikken itse ennättänyt omstarttia kertaakaan huudahtaa. Perjantain näytöksen huudahduksia olivat mm.; omstart aikuisviihde, omstart pokemon, omstart hitchcock. Pelkäsin jo kauluspaidan nappien ratkeavan! (Vitsivitsi). Edellisen kappaleen lopussa olevasta linkistä pääset Speksin sivuille ja näet tulevat näytösajat..jos olet tai tulet olemaan näillä näppylöillä Rovaniemellä. Oman speksi-elämyksen perusteella aion startata viikonloppuni speksillä toistamiseenkin, mikäli sellainen mahdollisuus avautuu. Suosittelen!


Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille ja älkää kaatuko tässä liukkaassa maailmassa! Mitä opiskelun loppukiriin tulee; JAKSAA JAKSAA!


<3: SS


P.s  enää 5 päivää viikonloppuun ;)

Kommentit

Suositut tekstit