Työkokemuksia

Vaikka joulua juhlitaan usein ystävien ja sukulaisten keskellä, voi sen viettää myös työn merkeissä. Itselläni on töissä vierähtänyt jo kolme joulua läpeensä, mutta koska kevät menee työharjoittelun parissa ulkomailla, oli päätös joulun viettämisestä vanhempieni luona helppo tehdä.

Monelle opiskelijalle joulun pyhät ja joulukuu ovat kuitenkin hyviä hetkiä saada hiukan lisätienestiä. Rovaniemellä runsain mitoin opiskelijoita työllistävät ainakin erilaiset matkailualan työt. Safariyritykset palkkaavat mielellään opiskelijoita opastamaan ryhmiä ja vetämään kelkkasafareita, matkamuistoputiikit lisäävät myyjiä näin joulun aikaan ja muut matkailuyritykset tarvitsevat kielitaitoista työvoimaa. Työpaikka on taattu, jos englannin lisäksi osaa (ja uskaltaa) puhua myös muita kieliä.

Työkokemuksen lisäksi työskentely Lapissa antaa myös mahtavia elämyksiä. Monikaan suomalainen ei varmasti ole ajanut porolla tai silittänyt aitoa huskya. Makkaranpaisto kodassa muuttuu työstä mahtavaksi elämykseksi viimeistään silloin, kun taivaalla
loimuavat revontulet ja pakkanen paukkuu -20 asteen tienoilla.

Joulunaika voi siis sujua oikein mukavasti myös töiden merkeissä. Uusia elämyksiä ja (työ)kokemuksia hakeva löytääkin varmasti paikkansa Rovaniemeltä.

Mukavaa joulua jokaiselle!

Kommentit

Suositut tekstit