Huomenna Studia-messuille Helsingin messukeskukseen. Kävin tänään jo nuuhkimassa tuulia, kun pienellä porukalla laitoimme messuosaston kuntoon. Lapin yliopiston ilme on värikäs, riemukas ja tunnelmallinen. Koossa se ei näyttänyt naapurille pärjäävän, mutta ehkäpä saamme saman tason muihin asioihin satsaamalla. ;) Sain jopa koristella joulukuusen - teko, jota en ole sitten lapsuuden päivin tainnutkaan tehdä.

Helsingissä sataa vettä. Rovaniemelläkin satoi vettä kun sieltä viimeksi lähdin. Olisiko syytä levittää tykkilunta edes yliopiston ympärille? Voisi vaikuttaa opiskelumotivaatioon varsin kohottavasti - syksyn tehokkain päivä on tähän mennessä ollut toissaviikolla lunta pyryttäessä jopa reilut kymmenen senttiä. Virkistää mieltä ja muistuttaa lähestyvästä joululomasta.

Joulukuun alussa täytyy väistämättä pohtia, mikä on ollut menneen syksyn saldo. Syksyt ovat ainakin itselleni nopeita pyrähdyksiä, jolloin ei jaksa, ehdi eikä viitsi vaivautua yltiötehokkaisiin suorituksiin, vaan se on ennemminkin kuin sytyttelyä kevättä varten. Toisaalta, oikeustieteellinen tiedekunta tarjoaa paljon luentoja syksyisin, joita voi sitten ajankuluksi käydä istumassa ja pohjustamatta kevättä tiukoilla (ja väliin löysemmilläkin) tietopaketeilla. Nöyränä tunnustan, että eräätkin luennot kuluivat mukavasti uusinta Elleä lueskellen. Aina ei jaksa, mutta eikö se ole jo plussaa että paikan päälle vaivautuu?

Automatkalla pääkaupunkiin pohdimme älykkyyden eri muotoja ja niiden vaikutusta sosiaaliseen elämään. Löysin pohdintojemme tiivistelmäksi mainion A.E.Wiggamin ajatelman: "Älykkyys näyttää olevan sitä, mikä tekee ihmiselle mahdolliseksi tulla toimeen ilman koulutusta. Koulutus taas näyttää olevan sitä, mikä tekee ihmiselle mahdolliseksi tulla toimeen käyttämättä älyään".

Kouluttautukaamme siis. Pääsemme paljon helpommalla.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit