Joulunviettoa

Lapsuuden jouluista on kuljettu pitkä matka opiskeluajan jouluihin. Enää lahjojen saaminen ei enää olekaan se joulun tärkein asia (en olisi uskonut, että tunnustan tämän vielä joskus julkisesti), vaan kiireetön oleskelu ja pitkään nukkuminen.

Omassa perheessäni jouluna ei ole yleensä jaeltu kalliita lahjoja, vaan vanhempani ovat ostaneet lapsille useamman pienen paketin. Tänä joulunakin sama perinne jatkui ja joulupukki jakoi pussistaan pieniä paketteja. Opiskelijalle mieluisia lahjoja olivat erilaiset kosmetiikkapurnukat ja tietysti tulevaa ulkomaankomennusta varten saadut Kiina-aiheiset kirjat ja oppaat. Nettikamerakin tulee varmasti käyttöön, sillä tarkoituksena on pitää sukulaisiin ja ystäviin yhteyttä Skypen kautta.  

Omassa perheessäni jouluruokaan on aina panostettu, mutta kohtuudella. Tänäkään vuonna äidin kohtalona ei ollut keittiön orjana hääriminen, vaan kaikki ehtivät joulun tunnelmointiin mukaan. Parasta oli kuitenkin nähdä alle kouluikäisten veljenpoikien suunnaton riemu, kun pukki karautti paikalle punaisella Volvollaan. Tosin viisivuotias sai jokaisen aikuisen hiukan hämilleen terävällä huomautuksellaan: pukki on vaihtanut autoa viime vuodesta!

Vuoden vaihteen jälkeen on sitten aika suunnata ajatukset jo uuteen vuoteen ja matkan alkuun. 


Uudessa IE8 selaimessa on uudet pikatoiminnot. Lataa.

Kommentit

Suositut tekstit