Jouludilemma

Joulu lähenee ja se tarkoittaa opiskelijalle tuskallisia tehtävien ja tenttien kanssa vietettyjä hetkiä. Ennen kuin lomasta pääsee nauttimaan, on tiedossa ainakin ensi viikon uusintatentti (joka olisi sitten järjestyksessä kolmas samaisesta kurssista, monennenko kerran jälkeen saa tuntea itsensä virallisesti tyhmäksi?) ja lukematon määrä erinäisiä tehtäviä ja esseitä. Tänä vuonna joulu ei mene töissä, joten lomailla saa useamman viikon. Jos asiansa järjestää oikein, lomaa kertyy joulukuun puolesta välistä aina pitkälle tammikuuhun asti, ei hullumpaa.

Vaikka tentit ja esseet aina ahdistavatkin, voisin sujuvasti opiskella vielä kymmenenkin vuotta, tosin palkan tulisi tällöin olla hiukan parempi ;) Ehkä se on vapaus, joka opiskelussa kiehtoo; jos on menossa kiireinen kuukausi elämässä (LUE: pikkujoulukausi) voi väliin jättää muutaman luennon (LUE: käyttää kaikki mahdolliset ruotsin kurssin sallitut poissaolot), ja kun elämässä on väljempää (LUE: Opintotuki ei vielä tilillä) voi opiskeluun käyttää enemmän aikaa.

Mitenköhän joulukuusta selviää, kun ruotsin kurssin poissaolot ovat täynnä, pikkujoulukausi on parhaimmillaan ja tilille tuli samaan aikaan veronpalautukset ja opintotuet ;)

Kommentit

Suositut tekstit