Opiskelijan vuosikello Lapin yliopistossa 2/2: Syksy

 Heips!

Tämä on jatkoa viime blogipostaukselle, jossa kerroin opiskelijan vuosikellosta. Sen voit lukea tästä !


Jatketaan siis siitä, mihin jäätiin. 


Kesä-heinäkuu


Kesällä useimmat ovat töissä, tai hakkaavat kuumeisesti kesäopintoja. Monet saattavat käydä satunnaisissa kesätapahtumissa, jos niitä järkätään. 


Elokuu

Elokuussa puhaltavat uudet tuulet: pikkuhiljaa muuttoliike suuntaa takaisin opiskelupaikkakunnille uuden lukuvuoden alkaessa. Uudet fuksit valtaavat kampukset, orientaatioviikot pyörivät, kalenterit täyttyvät nopeasti kaikenlaisista tapahtumista. Toisen vuoden opiskelijat tuntevat itsensä nopeasti vanhaksi, kun tajuavat etteivät he ole enää fukseja, tai kampuksen nuorimpia. 


Syyskuu

Syyskuussa vauhti kiihtyy. Elokuussa saattoi tapahtumat ja opiskelijaelämän kevyempi puoli rullata, mutta syyskuussa alkaa toden teolla työn teko, kun tiedekunnat palailevat lomaltaan ja monilla alkaa luennot. Tentitkin kurkkivat jo nurkan takana, ja kirjastot täyttyvät opiskelijoista. 


Lokakuu

Vujusiisoni alkaa! Monella ainejärjestöllä on vuosijuhlat näin loppuvuodesta, ja lokakuu onkin startti sille sesongille. Tällöin jodel täyttyy kysymyksistä liittyen vuosijuhla-asuihin, kampauksiin ja etikettiin: saako ne varpaat näkyä vai ei? Millainen pikkulaukku? Päivät tässä kohtaa lyhenevät ja talvi on jo kulman takana. Marraskuu

Pikkujoulusesonki! Vaikka päivät lyhenevät ja pimeys lisääntyy, Rovaniemi vasta herää tässä vaiheessa eloon. Kaupunki täyttyy jouluvaloista ja turisteista. Heidät tunnistaa kansallispuvustaan: toppahaalarista (saatavana värit sininen ja punainen). Turistien myötä kaupunkiin tulee hirveästi vilinää ja vilskettä, kun keskusta onkin täynnä väkeä. Pikkujoulusesonkina usein järkätään paljon jouluteemaisia tapahtumia, joten tylsää ei ainakaan tuleJoulukuu

Joulukuussa stressataan vuoden viimeisistä deadlineista, ennen kuin päästään joulun viettoon kotikotiin. Kirjastoissa palaa pitkään valot toisten istuessa siellä nenä kirjassa. Kuun alussa vietetään itsenäisyyspäivää, jolloin Lapin yliopiston ylioppilaskunta järjestää soihtukulkueen sankarihaudoille. Tämän jälkeen kavereiden kanssa voi kokoontua esittämään Muodin Huipulle-tuomaristoa linnan juhlien vieraiden asuja katsoessa. Joulukuun puolessavälissa kuitenkin kampus hiljenee joulunviettoon.  Tapahtumien järjestäjätkin usein tässä vaiheessa vetäytyvät tehtävistään ja keskittyvät olemaan läheistensä kanssa. Tammikuussa sitten taas!Tässä olisi vuosikello Lapin yliopistossa oikeustieteiden opiskelijan näkökulmasta! Toivottavasti viihdyit :) 

Mukavaa kevättä, 

Freya, OTK

Kommentit

Suositut tekstit