Opiskelijan vuosikello Lapin Yliopistossa 1/2: kevät

 Heissulivei!


Tässä pikkuhiljaa palaillaan lomilta ja vuosikin ehti vaihtua. Uuden vuoden kunniaksi voisin kerrata miltä näyttää vuosikello erityisesti oikeustieteen opiskelijan näkökulmasta! Tämä on oma kokemus kolmannen vuoden opiskelijana, ei ohjenuora eikä ainoa totuus :) 


Tammikuu: 

Palaillaan lomilta ja palaudutaan joulusta. Tehdään tyhjiä uuden vuoden lupauksia, kuten "nyt otan itseäni niskasta kiinni ja opiskelen!" :) Kirjastolla nähdään. Tammikuu on monille wellness-kuukausi. Tapahtumat eivät vielä pyöri ihan täyttä höyryä, sillä tapahtuman järjestäjätkin vasta mönkivät kotiseuduiltaan Rovaniemelle. Opiskelut alkavat monilla verkkaisesti uusien kurssien alkaessa vasta. Tammikuussa moni myös hakkaa työhakemuksia sormet syyhyten. 


Helmikuu: 

Uskaltaisin väittää, että monessa mielessä Rovaniemen opiskelijan priima-aikaa. Oikisopiskelijoilla ei tämä kuukausi ole niin täyteen pakattu, tentit kurkistavat vasta maaliskuussa. Päivä pitenee, ei ole enää niin ankeaa kuin marraskuu-tammikuu-välillä jolloin päivänvalosta saa nauttia ehkä kokonaiset 37min päivässä. Myös revontulia näkyy! Helmikuussa on myös ystävänpäivä, jota ei usein Suomessa juhlita, mutta on hyvä tekosyy järjestää teematapahtumia. Helmikuussa järjestetään myös perinteinen Poronkusema-tapahtuma, joka on Pohjois-Suomen suurin opiskelijatapahtuma, joka täyttää Rovaniemen toistatuhannella opiskelijalla ympäri Suomea. Sitä on järjestetty jo 90-luvulta lähtien, tätä et halua missata! 


Maaliskuu: 

Tämä on grind-kuukausi monille. Helmikuu on mennyt nauttiessa, maaliskuussa ainakin treenasin istuinlihaksia ja luin päälle painaviin tentteihin. Maaliskuulle osuu tai on osumatta pääsiäinen, joka kuitenkin tarjoaa monille pienen kaivatun hengähdystauon opiskeluista. 


Huhtikuu: 

Periaatteessa koko huhtikuuhan on pre-vappu sesonkia? Rovaniemellä onneksi vietetään Vappua isosti, ja ainakin 2 viikkoa ennen Vappua meneekin vapputapahtumissa juostessa. Tämä on mukavaa, koska ne on lähes poikkeuksetta poikkitieteellisiä, eli pääsee tutustumaan uusiin opiskelijoihin yli tutkintorajojen. Vappuaatto on opiskelijoille verrattavissa jouluun. Siinä missä vanhemmat tekevät joulusiivousta ja tappelevat keskenään kinkun ja laatikoiden koosta ja paistoasteesta, sinä yrität ommella merkkejä haalariisi, jotta ne olisivat "vappukondiksessa" ja riitelette kavereiden kanssa siitä, menettekö kenties herkutteluapproille vai el classico-futispeliin. Parasta aikaa!


Toukokuu: 

Muuttoliike kesätyöpaikkakunnille alkaa. Osa jää Rovaniemelle, osa saa töitä muualta, osa lomailee, osa matkustelee. Varsinkin oman alan työt alkavat usein heti 2.5. joten siinä ei monta henkäystä ehdi ottaa vappurientojen ja töiden välissä. Viimeiset tentit purkkiin ja kesälaitumille mars! 

Seuraavassa osassa käydään läpi vielä opiskelijan syksy!- Freya, OTK


Kommentit

Suositut tekstit