Ultimaattiset joululahjatipsit

Ovatko rahasi loppu? Käytitkö veronpalautukset jo ennakkoon? Onko vuokrasi niin suuri, että tuista ei jää käteen edes luuta? Lakkauttiko isäsi viikkorahasi? Veikö kissa kielesi? Ilkeä opiskelukaveri takkisi? Pupu pöksysi? Paita peppusi?

Kaikesta huolimatta olisi hankittava joululahjat isälle ja muille. Tili on tyhjä kuin jääkaappisi, jääkaappisi yhtä tyhjä kuin lompakkosi, lompakko yhtä tyhjä kuin pääsi. Tilanne alkaa raastaa mieltäsi, varsinkin joulumieltäsi. Jopa Tom Cruisen mielestä tämä on Mahdoton tehtävä (Mission impossible). Onneksi me puuhakkaat pojat olemme kehittäneet toimivan konseptin joulunajan häsellykseen. Vuosien kokemus epätoivoisesta hapuilusta marketeissa ja kolikoiden laskemisesta on muovannut meistä joulukuun supersankareita. Kuten supersankarit yleensä, jaamme hyvyyttä ja pidämme yllä järjestystä. Niinpä jaamme teille omat lempparilahjaideat. J

Lahjakortit. ”Lahjikset” oikeuttavat sinut tekemään jotakin eikä siitä tarvitse maksaa. Voit askarrella niitä helposti itse. Yhdestä A4-paperista irtoaa toista tusinaa hyvää mieltä tuottavaa paperin palasta. Esimerkkejä kortin sisällöstä: ”Tällä kupongilla saat lainata minulle rahaa, ilman takuuta takaisinmaksusta.” ”Tällä kupongilla saat tarjota minulle lounaan.” ”Tällä kupongilla saat siivota kämppäni viikoittain ensi jouluun saakka.” Ja BONUS-korttina edelliseen: ”Käytä vain harjaa ja kihveliä.” Lahjakortit ovat joulun kestosuosikkeja. Kuvassa Lauri käyttämässä viime vuoden lahjakorttiaan, jonka sai Niko-Villeltä. 

Vanhat lahjat. Toimiva tapa jakaa joulumieltä eteenpäin on antaa viime jouluna saamasi lahja, joka kuitenkin on jostain syystä jäänyt käyttämättä tai jäänyt vähäiselle käytölle. Parhaassa tapauksessa olet tiennyt etukäteen paketin sisällön, joten lahjapaperikin on jo valmiiksi paikallaan. Vähän käytettyjen lahjojen etuna on, että olet itse saanut jo kokea lahjasi parhaat puolet ja nyt laitat hyvän kiertämään. Tämä jos joku on joulumieltä!

Tee-se-itse-lahja. Jokainen on sen verran näppärä käsistään, että pystyy loihtimaan lähimmäisilleen jotakin tunteita herättävää, suuntaan tai toiseen. Jos valitset helpon reitin, voit askarrella yksinkertaisen joulukortin. Älä unohda glitteriä tai joulun värejä (musta, tumman harmaa, koralli). Jos taas uskot omien käsityötaitojesi olevan timanttia, voit väsätä jotain spesiaalia papalle. Kuvassa Niko-Villen suunnittelema ja toteuttama Vaahtomuovi-ledivalo-kultaglitter-partybooster-ritarihattu (kuvassa). Hedelmät, jotka eivät pilaannu kovin nopeasti. Hedelmät ovat mainio lahjaidea, jo senkin vuoksi, että ne ovat terveellisiä, sisältävät vitamiineja ja ovat kauniita. Älä kuitenkaan valitse helposti pilaantuvia hedelmiä. Esimerkiksi banaani menettää ulkoisen hohtonsa ja pinkeytensä yllättävän nopeasti. Kenkäsumutteella päällystetty jouluomena taas kestää ainakin juhannukseen asti. Lisäksi hinta on suotuisa. Kenkäsumute on hieman hintavampi, mutta säästellen se riittää ainakin kolmeksi jouluksi.

Rauhaisaa joulunajan odotusta toivottaa
Lasse ja Bobi

Kommentit

Suositut tekstit