JOULUPUKKI aka SANTA CLAUS

JOULUPUKKI

Täällä kaukana pohjoisessa Napapiirillä voi vuoden jokaisena päivänä tulla tapaamaan maailman kuuluisinta suomalaista, Joulupukkia. Pukki istuu Kammarissaan Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä ja vastaanottaa fanejaan ympäri maailmaa. Minäkin kävin Pukkia jututtamassa.

Joulupukki tuo lahjoja maailman lapsille, mutta saako Pukki itse joskus lahjoja? Kyllä hän kuulemma usein saakin, ainakin Muorilta, ja välillä häntä katsomaan tulleet vierailijatkin haluavat ilahduttaa Pukkia. Eniten Joulupukki kuitenkin toivoo kauniita sanoja ja hyviä tekoja. Hän haluaa levittää hyvää tahtoa ja iloista mieltä kaikille ja uskoo sen kaikuvan myös takaisin. Ihana Pukki.

Niin kuin hyvin tiedämme, Joulupukki asuu Korvatunturilla. Työmatkaa Pajakylälle tulee reippaasti, mutta porot tuovat Pukin töihin ja takaisin kotiin joka päivä. Muori jää yleensä Korvatunturille pitämään huushollia. Niin Joulupukki kuin porotkin selkeästi pitävät työstään eikä pitkä työmatka haittaa heitä ollenkaan!

Joskus joulun jälkeen kesällä, kun Pukilla ei ole niin kiire, hän pukee ylleen kukalliset uimahousut ja hyppää uimaan. Hänen lempipuuhaansa on liottaa varpaita joessa ja rauhoittua. Kun kukat kukkivat, hän usein poimii niitä Muorille. Pukki selvästi rakastaa ja arvostaa Muoria kovasti. Myös kalastaminen on lähellä Pukin sydäntä, vaikka hän aina päästääkin kaikki saamansa kalat takaisin vapauteen.


Kun kysyin Joulupukilta minkälaisia terveisiä hän lähettäisi opiskelijoille, hän sanoi, että olkaa ystävällisiä toisillenne. Hän muistutti, että kauniita sanoja ja hyviä tekoja tarvitaan aina. Yksi hyvä sana on arvokkaampi kuin monta lahjapakettia!

Hyvää Joulua ja moi moi!

Meeri


SANTA CLAUS

Far away here in the North at the Arctic Circle you can visit the most famous Finn, the Santa Claus himself, every day of the year. He is sitting at his Office in the Santa Claus village in Rovaniemi meeting his fans from all over the world. I went to see him as well!

Santa brings all the children presents but does he ever get some himself? Oh, quite often, he says, his wife gives him presents and sometimes the people that come to visit him want to give him something too. Things that Santa wishes the most are kind words and good deeds. He wants to spread good will and happy feelings to everyone and believes that it will come back to him. Sweet Santa.

As we all know Santa lives in Korvatunturi, Finland. The everyday trip to the office and back is quite long, but the reindeers work very effectively. It seems to me that as well as Santa, the reindeers just love their job and the distance is not an issue. His wife usually stays at home to keep the household in order.

Sometimes after Christmas in the summer when the busiest time has past, Santa likes to go swimming. He says that he puts on his flowery swimming suit and jumps into the river. He puts his feet into the water and takes it easy for a while. And when there are flowers he picks some up and brings to his wife. Santa obviously loves and appreciates his wife very much. He also likes to fish, but he always releases his catch.
 
I asked Santa what kind of greetings he would like to send to the students at the University. He said that be friendly towards others and remember that kind words and good deeds are always needed. One nice word can be more valuable than a bunch of presents!

Merry Christmas and moi moi!

Meeri

Kommentit

  1. Kivan olonen blogi! Kiva kun tekstit sekä suomeks että englanniks. Oliko pitkä jono "aidon" pukin luo? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) eipä ollut oikeastaan jonoa ollenkaan. Tontut kertoivat, että kannattaa näin sesonkisikaan mennä arki-iltana tunti tai pari ennen sulkemisaikaa, niin yleensä on aika hiljasta ;) Ei tarvitse jonottaa ja saa jutella Pukin kanssa kauemmin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit