Opiskelijan jouluhimmeliPidän himmeleistä. Kun olin pieni, erään kerran mummolan pyöreän ruokapöydän äärellä mummi opetti minut tekemään himmeleitä. Leikkasimme yhdessä olkia ja kokosimme niistä ihmeellisen kauniita säännöllisiä kulmioita. Muistan olkien tuoksun ja kuinka helposti hauraat korret katkesivat pienissä sormissa jos ei ollut varovainen. Seuraavalla vierailulla joulun jälkeen ei ollut enää olkia joista askarrella, joten kokosin himmeleitä omatoimisesti vihreistä ja oransseista ja vaaleanpunaisista mehupilleistä.

Tänä jouluna mieleni teki taas koota himmeleitä. Halpatuotantomaissa valmistettujen muovisten joulukoristeiden ostaminen tuntuu epäeettiseltä ja turhalta. Arvokkaimmille paikoille kuusta koristellessa päätyivät kotona tänäkin jouluna minun ja siskoni pienenä askartelemat koristeet, merkitykselliset ja muistojen kyllästämät.

En ehtinyt tänä vuonna hankkia olkia, mutta ennen lomille lähtöä pidimme opiskelutovereiden kanssa askarteluillan, ja siellä kehittelin himmelisyyhyni helpotukseksi paperista rullatun version. Näin jouluaaton jälkeen paperiaskarteluun on hyvä käyttää vaikkapa paketeista jääneitä lahjapapereita tai sitten keräyspaperilaatikkoon matkalla olevia luentokalvonippuja.

Yhden pienen himmelin peruskuvion askarteluun tarvitset noin A4-arkin verran paperia, sakset, muutaman tipan yleisliimaa tai liimapuikon sekä ompelulankaa ja neulan. Pieni oktaedri toimii sellaisenaan vaikkapa joulukuusen koristeena tai kärsivällisyyden riittäessä isomman himmelin osana.

1. Leikkaa paperista 12 kolmiota (Minun kolmioni olivat n. 6 cm leveitä ja 7 cm korkeita tasakylkisiä kolmioita)2. Rullaa kolmiot tiiviiksi mutta ontoiksi rulliksi leveästä päästä alkaen. Rullat jäävät rulliksi, kun laitat tipan liimaa kolmion kärkeen.3. Leikkaa rullat lyhyimmän mukaan samanmittaisiksi4. Kokoa putkilot himmeliksi! Jos lähipiirissäsi ei ole himmeliasiantuntijaa, seikkaperäiset ohjeet löydät esimerkiksi Yhteishyvän sivuilta.Rauhallista ja rentouttavaa joulunaikaa sekä onnekasta ja valoisaa uutta vuotta sinulle lukija!


Kommentit

Suositut tekstit