Jaksaa, jaksaa!

Joulu lähestyy jokavuotiseen tapaansa uhkaavasti. Jos haluaa saada rauhallisen loman, olisi hyvä saada kaikki hommat hoidettua ennen loman alkua ja yliopisto-opiskelijalle olisi myös kiva, jos opintopisteitä olisi syyslukukaudeltakin kertynyt sen verran, että Kelan tuen takaisinperintä ei tunnu kovin mahdolliselta. Harmittavan monella näin ei tunnu olevan. Perinteinen tapa kuulostaa olevan, että luetaan tenttiin, mutta sitten iskee paniikki ettei kerkeäkään lukea tarpeeksi ja aloitetaan lukemaan seuraavan tenttiin, johon ei myöskään kerkeä lukea tarpeeksi ja lopulta luetaan summassa johonkin tenttiin pari päivää, jonka toivotaan menevän jollain ihmeen kaupalla läpi. Tämä ei ehkä ole se tehokkain tapa. Sitäkin kyllä sattuu paljon, että luetaan ihan tosissaan, mutta silti ei päästä tenttejä läpi. Viimeisimmän työoikeuden tentin hylsytti noin 2/3 osallistujista. Missä on vika: opiskelijoissa, tentin laatijoissa vai tentin tarkastajissa? Hylsyttäneitä ei varmaan paljon naurata lähteä uusimaan tenttiä ja suunnittelemaan lukujärjestystään uusiksi koittaen epätoivoisesti saada haalittua opintopisteitä kasaan.

Minua on nyt runsaiden kouluhommien lisäksi työllistänyt edustajistoon liittyvät hommat. Olin ehdolla Artiklan listalla Lapin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa. Jäin muutaman äänen päähän edustajistopaikasta, mutta ylsin kuitenkin varajäseneksi. Varajäsenetkin pääsevät osallistumaan edustajiston työskentelyyn muuten kuin äänestystilanteissa, joten varajäsenyyskin on minulle jo suuri saavutus! Viime maanantaina pidimme ensimmäisen kokouksen, jossa muun muassa valitsimme edustajiston puheenjohtajan ja ylioppilaskunnan hallituksen. Käsiteltävät asiat olivat niin isoja, että kokous venyi liki viisituntiseksi. Edustajistoon kuuluu 20 ihmistä ja se on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin, joten kokouksien on oltava melko muodollisia. Edustajistossa toimiminen on minulle niin uusi ympäristö, että ensimmäinen kokous meni minulla ihan pelkästään sivusta seuratessa ja ihmetellessä. 

Rankan kokoussession aikana edustajistoryhmämme jaksoi myös hymyillä.
Yliopiston liittyvien asioiden lisäksi olen puuhastellut myös maailmankauppa Elimun parissa. Olin viime viikonloppuna vapaaehtoismyyjänä Elimulla lauantaina ja sunnuntaina ja koska olen Elimua pyörittävän Rovaniemen kehitysmaayhdistys Elimu ry.n hallituksen sihteeri, osallistuin myös viime myös maanantaina kuukausikokoukseemme. Kaupalla työskenteleminen työskenteleminen tuo mukavaa vaihtelua yksinäiseen ja teoreettiseen opiskeluun. Tällä hetkellä ajankohtaisia asioita yhdistyksessämme on muun muassa joulusesonki kaupassa ja suurena projektina tavoite tehdä Rovaniemestä reilun kaupan kaupunki.  

Sisäkuvaa Elimulta osoitteessa Rovakatu 9. Tule tutustumaan jos et vielä ole käynyt!

Voimia kaikille viimeisiin rutistuksiin ennen lomaa! Koitan itsekin haalia sitä jostain...

Kommentit

Suositut tekstit