RVN - portti maailmalleItselleni on ainoastaan lentokoneessa mahdollista pysyä paikoillaan nousun ja laskun aikana sekä seuraavan kuulutuksen jälkeen: ”keep your seatbelt fastened while seated”, sillä olen sitä ihmistyyppiä, jotka ovat luotuja kulkemaan. Itselleni on elintärkeää, että pääsee liikkumaan sujuvasti ja vaihtamaan maisemaa, heti kun siltä tuntuu. Liikenneyhteydet ovat kaiken a ja o uuden asuinpaikan kriteereissä. Täällä napapiirillä asuessa, on jotekin myös noussut prioriteetiksi, että tarpeen vaatiessa on helppo kulkulinkki kylmästä lämpimään.


Muutto etelästä pohjoiseen ei ole mikään iso juttu, jos on mahdollista käydä sujuvasti kotikulmilla etelässä. He, jotka ehkä miettivät pohjoiseen muuttamista, ei ole syytä pelästyä reippaan 700 kilometrin matkaa, sillä lento- ja junayhteydet Rovaniemeltä etelään ovat todella toimivat. Jos erityisesti lentoyhteydet eivät olisi yhtä hyvät RVN – HEL, olisi päätöstä opiskelupaikan vastaanottosta pitänyt miettiä omalla kohdalla useampaan kertaan.RVN on toimiva portti maailmalle, mihin tahansa päin maailmaa. Finskin ja Norskin lentoyhteydet  to HEL ovat säännölliset ja opiskelijabudjettiin sopivia tarjouslentoja löytyy jatkuvasti. Viime viikon torstaina, eksyin lentoyhtiöiden sivulle ja hetken päästä, nuin, äkkilähtö auringon alle oli varattu seuraavaksi päiväksi: RVN – HEL – ALC – TKU  ja HEL – RVN, ja D-vitamiinitarpeiden täydennys oli varmaa. RVN - HEL - RVN kustansi 83€ Finskillä ja Norskin: HEL - ALC - TKU 150€.
Kotikontujen lisäksi etelässä on kokouksia, jotka lyhimmillään kestää muutamia tunteja. Ekologisuuden nimissä on mahdollista ottaa juna, joka meno-paluuna kestää 24 tuntia, mikä on melko suolainen vain muutaman tunnin kokouksen takia. Lisäksi makuupaikkojen hinnoittelu on lähes sietämätön opiskelijan taloudelle.


Jonkun verran päänvaivaa onkin aiheuttanut Rovaniemen sisäinen julkinen liikenne. Tuntuu, että julkisen liikenteen aikataulut ja yhteydet ovat täysin päinvastaisia omien tarpeiden kanssa, saati linjoja ole ollenkaan. Onneksi pyörällä pääsee, jäällä ja pakkasessa...


- JJ

Kommentit

  1. Terve, mä liftasin Toukokuussa 2013 Rollosta Helsinkiin. Olen 49 v mies, silloin sellainen worn out parta look, mutta kuten aina on ohjeistettu selvin päin. Lähdin Rollon keskustasta kl 18 aikoihin perjantai-iltana ja päätin, että matkustan nolla budjetilla eli vaikkei kyytiä sais niin en käytä rahaa huoltoasemalla saati livahda hotelliin yöksi..kuulostaa varmaan hullulta..Nooh, 6 kyytiä ja 14 h meni matkaan..harmittaa kun en päässyt kertaakaan rekka auton kyytiin ...matka siis maksoi tasan 0, pari autoilijaa tosin tarjos huoltoasemalla kahvitr, yks lääket. yo Oulusta tarjos jopa opiskelijakämppiksen huonetta jos en haluaisi lähteä "yön selkään", taksi kuski joka otti kyytiin 6 km matkalle pahoitteli kovin ettei voinut viedä pitemmälle, ja kun kerroin että nolla budjettilla mennään se tarjos € 20 rahaa, en ottanut...Näinkin voi matkustaa t. M

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit