Löydä sisäinen Jamie Oliverisi


Tuttu mainoslause: ”hyvä ruoka – parempi mieli” pitää paremmin kuin hyvin paikkaansa, mutta kuinka moni on kiinnostunut oikeasti omasta safkaelämästä ja mistä onkaan opiskelijan safkaelämä tehty? Porkkanoista ja makaroneista, vai kaviaarista ja naudan sisäfilepihveistä?


Kokkailu on ihmiselämän hienoimpia harrastuksia, jotkut pääsevät kokkailemaan jopa muille työkseen. Ravitseva ja terveellinen safka on opiskelijalle elintärkeää, jotta 100% vireystila pysyy ympäri vuorokauden, lisäksi pysyy paremmin terveenä. Opintotuet luovat kuitenkin tiettyjä rajoitteita opiskelijan safkaelämälle. Mä oon yrittänyt silti kaikin keinoin taistella oman laadukkaan opiskelijasafkaelämäni puolesta, ruoka on viimeisen tinkimisen kohde ja olen valmis tekemään isompiakin uhrauksia hyvän, laadukkaan ja terveellisen safkan eteen. Taloudellinen todellisuus on kieltämättä joskus toinen.


Suoritettuani elämäni ensimmäisen tentin, päätin juhlistaa kyseistä hetkeä ikimuistoisesti.


Haaveilin... 
Espanjassa asuessani viikon yksi kohokohdista oli notkuvat tapas-pöydät


Rahapussiin kurkistamisen jälkeinen todellisuus…


Pyöräilin siis kauppaan ja sijoitin kuukauden viimeiset pennini opiskelijabudjetin todellisuuteen ja nautin juhlavan illallisen kynttilän valossa Lapin talven pimeydessä. Minä ja roiskeläppä.


Vaikka budjetti on usein tiukka saa kuitenkin hyvällä mielikuvituksella kehiteltyä halvoistakin ruoka-aineista, vaikka mitä maukkaita ruokia. Haasta itsesi ja löydä sisäinen Jamie Oliverisi tai Sikke Sumarisi.Mulla on Rovaniemellä oma kauppa. Hieman edes ruuastaan kiinnostuneena en astu lähimmän kaupan sisään, vaan valitsen parhaimman opiskelijan ruokakaupan, jossa on paras valikoima ja erityisesti laadukkaimmat tuoretavarat. Mun kaupassa pomppii Plussa-pallot ja poljenkin hetken matkaa Rantsusta Viirinkankaalle K-markettiin, jossa valikoima ja tarjoukset sopivat opiskelijan kukkarolle. S-kauppojen tuoretavaravalikoima ei sytytä omasta safkastaan kiinnostunutta opiskelijaa.


Kuitenkin niinä päivinä, kun en löydä sisäistä Jamie Oliveriani, on aina mahdollisuus syödä laadukasta safkaa yliopistolla. Kampuksen ruokapalvelut saattavat olla monelle itsestäänselvyys, arkipäiväinen asia ja tuskin lämpimiä kädenpuristuksia satelee useasti yliopiston tai Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin opiskelijaruokapalveluille, nyt onkin niiden aika, sillä Rovaniemellä on äärimmäisen maukkaat opiskelijasafkamahdollisuudet!

Safka eräänä kauniina päivänä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa.
Lapin ylioppilaskunnan kahvila Lovisa tarjoaa erityisen kunnioitusta herättävää ja maukasta safkaa. Mikä parasta, Lovisa on profiloitunut selkeästi Lappilaisen lähiruokatuotannon puolesta, jonka luulisi vetoavan jokaiseen. Fellin laitosmainen tyyli ja safka taas ei sytytä. En olekaan pistäytynyt mestassa sitten ekojen viikkojen.


Lovisan lihapullat, lähes kuin äidin tekemiä...
P.s. Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa opiskelijalounas maksaa vain 2,30€, try it out!


Kokkailemisiin!

- JJ

Kommentit

Suositut tekstit