Mitä opiskelijan kannattaa tehdä kesällä?

Aloin tässä hiljattain mietiskellä, mitähän sitä oikein haluaisi sanoa vielä tämän vuoden viimeisessä päivityksessä. Vaikka olenkin liputtanut kovasti kesätöiden- ja opintojen puolesta, ei kesää kannata mielestäni hukata täysin niiden parissa. Suomen kesä on kaunis mutta kovin lyhyt, ja siitä pitäisi pystyä myös nauttimaan ja tankata aurinkoa ja energiaa tulevaa lukuvuotta varten. Siksipä suosittelen seuraavia aktiviteetteja kesäksi:

-Festaroi! Festareilla tutustuu uusiin ihmisiin, ja parhaimmillaan useampien kekkereiden jälkeen saat pysyvän kaveriporukan, jonka kanssa näet ehkä harvoin mutta aika heidän kanssaan on sitäkin laadukkaampaa. Hyvä musiikkikaan ei ole ollenkaan pahitteeksi. Useamman kerran festaroineena annan teille myös pienen muistilistan siitä, mitä kannattaa ottaa mukaan selvitäkseen kesän hulinoista:

Avaimet, kännykkä latureineen, lompakko jossa on myös käteistä, vesipullo, kertakäyttöinen sadetakki, villasukat, pitkät housut ja pitkähihainen paita, hyttysmyrkkyä, wc-paperia, Savetteja, pieniä kalorinlähteitä, ensiapulaukku (jossa ainakin särkylääkettä, desinfiointipyyhkeitä, laastareita, allergialääkettä ja kondomeja), aurinkorasvaa ja totta kai henkkarit.

-Matkustele! Itse olen monta vuotta haaveillut road tripistä Suomen ympäri, päämäärättä ajellen ja poiketen uteliaana pikkuteille. Eihän sitä koskaan tiedä, minne oikein tulee päätymään. Pohjoisessa voin suositella ainakin Särkitunturin patikointia, matka on sopivan lyhyt (n. 8 km) ja reippailun jälkeen kannattaa käydä pikkuisen pitemmällä Olostunturin puolella visiteeraamassa ravintola Kammarissa. Nom.

-Valvo kesäyönä. Siihen aikaan tavoittaa ihan uskomattoman fiiliksen. Kun on vielä valoisaa ja lämmintä, mutta ympäristö on hiljainen. Sitä sääskien ininää lukuunottamatta, joten varaa rutkasti Offia messiin.

-Käy torilla! Yksi parhaita juttuja kesässä ovat torit ja siellä hääräilevät ihmiset. Myyjät ovat leppoisia ja antimet mainioita. Allekirjoittanut odottelee ainakin kirsikoita vesi kielellä.

-Viimeiseksi kannattaa varmaan suositella sitä perinteistä naku-uintia, josta suomalaiset ovat varmaan tunnettuja. Mutta hei, mikä voittaa muka sen tunteen, kun saa kirmata suoraan mökkisaunasta veteen? En tähän hätään keksi mitään parempaa tapaa peseytyä.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit