Kesä kerran vuodessa!

On aika aukaista kerran, viimeisen tämä sanainen arkkuni. Opiskelijan viimeiset hetket tuntuvat täyttyvän uuden asunnon etsimisestä uuteen kaupunkiin. Työllistin itseni tuonne Pohjanmaan erääseen suurkaupunkiin ensi syksystä lähtien. Uudet tuulet siis siivittävät opintojen päättymisen lähitulevaisuutta. Siihen kannattaa varmaan jokaisen opiskelijan varautua, mikäli töihin omalle alalleen haluaa.
Hei ja hurraa! Kohta olemme selättäneet opiskelukuukausista viimeisimmän (eli toukokuun) ennen kesälomille lähtemistä. Itse asiassa suurin osa opiskelijoista varmaan jo on aloittanut kesätyönsä/lomansa. Kelien puolesta se ainakin on ollut mahdollista. Rovaniemi ja yliopisto myöskin  tuntuvat hieman hiljaisilta. Nyt se kesätyön pitäisi viimeistään jokaisella olla plakkarissa ja työmotivaatio pitkän vuoden jälkeen kova. Tai sitten voi kuluttaa kesänsä näin:

Nostin viimeisen opintotukeni pari viikkoa sitten. Pakko valittaa byrokratiasta, mutta Kelan kanssa asioiminen on aina vähän ohuella nuoralla kävelemistä. Onneksi minun tietooni oli tuotu se fakta, että jos valmistuu ennen kuun 18. Päivää, on kyseiseltä kuulta nostettu tuki palautettava. Lisäksi opintotuki ei katkea automaattisesti. Ehkä jotenkin olettaisi, että yliopiston opintotukitoimisto saisi tiedon valmistumisesta. Kaiken kaikkiaan Kelan palvelut tulivat kyllä käytettyä hyvin ja perusteellisesti opintojen aikana. Hyvästi Kela, enpähän teidän rahojanne enää tuhlaa!
Tulevalle kesälle on hyvin paljon suunnitelmia. Ulkomaanmatka, juhannus, melominen merellä, uuden asunnon etsiminen, muutto, uudessa työssä aloittaminen….muistan ajatelleeni muutamien viime kesien aikaan, että olisi mukava olla vain kesä. Ei ajatella mitään tulevaa eikä tehdä mitään sen eteen mutta näyttää siltä, ettei tästä(kään) kesästä sellaista tule. Ehkä sitä ehtii rauhoittua sitten kymmenen vuoden kuluttua.
Kaikille tämän blogin lukijoille toivotan hyvää ja aurinkoista kesää (muistakaa ottaa aurinkoa ja maata rannalla) sekä onnea ja menestystä opintojen/opintoihin hakeutumisen parissa. Ei tämä niin vaikeaa ole!

Kommentit

Suositut tekstit