Talven ilojaEnsimmäinen laskettelu/hiihtoreissu takana tälle talvelle! Se piristää. Suosittelen. Vaikka Pyhällä hiljaista tähän aikaan talvesta olikin, raikas ulkoilma, kiireettömyys ja hyvä ruoka parantavat graduahdistusta. Ja lisää reissujakin on onneksi jo suunnitteilla!

Laskiainen painaa päälle näistä opiskelijariennoista. Harmillisesti se osuu tiistaille tänä vuonna (ehehe) joten voipi olla, että vanha opiskelija skippaa tiistaibiletyksen. Vielä vuosi sitten oltiiin mukana, tänä vuonna todennäköisesti emää ei. Vaikka pyysivät Lastun lumifutisjoukkueeseenkin....noh nähtäväksi jää. 

Tammikuun työteho oli valitettavasti vähäinen ja tästä syystä nyt helmikuussa on tehtävä hieman ripeämmin saadakseen gradun maaliskuun aikana valmiiksi. Gradu.doc-tiedosto tuli maanantaina takaisin ohjaajalta ja kyllä siihen vielä muutoksia tulee tehdä painatuskuntoon saattamiseksi. Ei mitään mahdottomia, mutta jotain…ja vielä senkin jälkeen paranneltavaa tietenkin riittää jos ihan korkeaa arvosanaa siitä haluaa. Nyt vielä helmikuussa pari viikkoa on intensiivistä kirjoitusaikaa, sitten kuun lopussa ohjaajani lukee graduni kokonaisuudessaan läpi ja antaa kommentit maaliskuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen käytän maaliskuun viimeistelyyn ja hiomiseen jonka jälkeen pyrin palauttamaan lopputyöni viimeistään huhtikuun alussa. Näin se ehtii huhtikuun tiedekuntaneuvoston kokoukseen, jossa sille määritellään arvosana. Paperit voin ottaa ulos vapun jälkeen, mikä onkin mainioin aika valmistua.  Kevät siis näyttää hyvältä! Paitsi että töitä olisi mukava saada! Gradu on iso asia opiskelijan elämässä, mutta yleensä se ei täytä kaikkea mahdollista aikaa. Tästä syystä itsekin olen taas kerran täytellyt niitä työhakemuksia. On ollut puhelinhaastatteluja, haastatteluita, tapaamisia jne. Tyttöystävä sai harjoittelupaikan Rovaniemeltä kesäksi, joten paine löytää itsekin jotain täältä on kova. Ompahan ensimmäinen kesä täälläkin. Joka kesä on aina karannut johonkin muualle. Mutta nyt kohtaan ilmeisesti kylmän, sateisen ja kolean Lapin kesän. Siispä keskitytän ihan muihin asioihin :)

Kommentit

Suositut tekstit