Onneksi saa sairastaaOpiskelija saa sairastaa, keneltäkään lupaa kysymättä. Taisin palelluttaa laskiaisena itseni pelikentällä (lumifutiksessa jalat kastuu) ja sen jälkeen oli kunnon röhä päällä. Torstainahan tulinkin sitten kuumeeseen ja se hellitti vasta tänään! Sairastaminen on aina ikävää mutta sentään meille opiskelijoille se on helppoa, kun ei tarvitse ilmoitella kenellekään. Työelämässä pitäisi lähteä vaivautumaan lekurille asti saadakseen sairauslomaa ja kaikkihan tietää kuinka kuumeessa haluaa liikkua jonnekin. Eli opiskelijana jopa kipeänä olemisesta voi nauttia :)

Apua sairastamiseen saa YTHS:ltä, eli ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöltä. Tässä vuosien varrella tämän paikan palveluita on tullut käytettyä kyllä melko maltillisesti. Ihan jokaisen pienen vaivan takia YTHS:lle ei tule lähdettyä, mutta akuutit hammaskivut, pitkään jatkuneet flunssat yms ovat mm. olleet asiointini syitä. Palvelu on ollut vaihtelevaa, usein sieltä on saanut moitteetonta palvelua ja asiointi on sujunut nopeasti. Sitten myös on ollut näitä huonompia kokemuksia ja opiskelijoiden keskuudessa jutut kyllä kiertää. Noh, hyvä YTHS on olemassa olla! Plussana vielä tietenkin se, että vaikka opiskelijakirjani ovat Rovaniemellä, voin käyttää YTHS:n palveluja muissakin kaupungeissa. Hyvä järjestelmä!

Gradu alkaa olemaan hyvällä mallilla. Enää ei mene kauaa…Nyt kun kerran on oltava toipilaana viiden päivän sairauden jälkeen, niin toivotaan että jaksan väkertää lopputyötäni tarpeeksi. Jos kerran pitää olla paikoillaan ja levätä niin nyt hyvin voi senkin ajan käyttää hyödyksi. Hiihtoloma on myös tuloillaan ja sille on suunnitteilla mökkireissu Ylläkselle. Aurinko näyttää myös tänään naamansa joten viikko tuntuu käynnistyvän ihan mukavasti. Menenpäs keittämään kahvia ja suunnittelemaan viikon ohjelmaa. Ei kiirettä mihinkään!

Kommentit

Suositut tekstit