Paniikki

     Periaatteita, "miljoona" sopparia, tärppejä, teoroita, parit lait... Tulee tuhti tentti huomenna. Kansainvälinen yksityisoikeus & oikeusvertailu. Onneksi on lisäpinnoja maximit takataskussa.
 
  Tuota ruutua tuijottelen. Siinä on auki huomisen tentin säädökset ja pari kirjoista. Oikeastaan ne kaikki ei mahdu yhdelle ruudulle. Työn alla kansainvälinen yksityisoikeus ja oikeusvertailu. Se on pakollisia opintoja. Opintopisteitä tuon jakson suorittamisesta saa kuusi. Yhden opintopisteen sanotaan vastaavan noin 27 työtuntia. Oikiksen tenttipäivät on torstai ja perjantai. Usein edeltävä päivä on kovaa viilausta. Joskus saattaa mennä panikoinnin puolelle. Vauhti on yleensä ainakin luja. Riippuu lukijasta, mutta yleensä ilman kertausta ei synny tulosta. Oikeustiede on sen verran spesifiä, ettei juttuja tarkkaan muista ilman edeltävän päivän aivomyrskyä. Tentissä iskee toisinaan tyhjyys, mutta tyhjyydestä pääsee useimmiten yli. Yli pääsee kun on rauhallinen. Yli ei pääse, jos ei ole lukenut riittävästi. Mikä sitten on riittävästi riippuu opiskelijasta, tavoitteesta, tentaattorista, filliksestä, itseluottamuksesta, vireystilasta ja tahdon voimasta. Yliopistosta pääsee kyllä pois, jos on sisään päässyt. Tenttejä saa hylsyttää ja toisaalta arvosanaa voi myös korottaa. Itse pyrin antamaan, vaikka sinä vikana päivänä, sillä tapaa kaikkeni, ettei vanhaan tarvitsisi palata. Oikeudenalat tukee toisiaan ja vanha kertaantuu kyllä pitkälti seuraavissa opinnoissa. Perusasiat toki täytyy hallita, nippelit ei pysy kauaa kirkkaina muistissa.

Tälläinen sekava postaus teille. Jatkan vielä moooooooonta tuntia täppi-ruksi-uusi täppiä ja sitten kauppaan ostamaan tenttieväät. Huominen tentti on viisituntinen. Jotkut kolme ja tietyt kuusi. Kaikkea tuota aikaa ei tietenkään tarvitse käyttää. Nyt kumminkin tunnustaa siltä, että vitska voi vierähtää ;)


Työniloa myös sinulle!


<3:SS

P.s Jos valmistaudut päästäriin niin muistahan tilata kirjat jo valmiiksi. Nyt sun kannattaa ottaa lepiä, koska maaliskuun alku on tosi lähellä. Sen jälkeen monta kuukautta elämä pelissä; et halua hylsyttää valintakoetta, ethän? :)

Kommentit

Suositut tekstit