J O U L U L O M A

Olen odottanut tätä kauan NIIN! Joululoma! Täältä tien päältä teille kirjoitan. Viimeiseen asti ahkerasti opintoja painaneena! Viimeisen yön Rollossa pikkutunneille asti kerranneena! Tänään viimeisessä tentissä kaikkensa antaneena! Opintoputkessa sitä usein puuhaltaa eteenpäin laput silmillä eikä huomaa kuinka levon tarpeessa on. Sen huomaa vasta aivan viime metreillä. Näin kävi tänäkin syksynä ja viimeinen rutistus teki tiukkaa. Hienosti kuitenkin jaksoin tsempata ja samaa tsemppiä havaitsin tänään runsaasti tenttisalissa. Se on kuulkaas täydellinen tunne kun tentin jälkeen on tipahtanut Mount Everest hartioilta! Niin käy jokaisen kerran ennen isompaa lomaa; parhautta! Pitkin vuotta tipahtaa niitä pienempiä lohkareita. Aivan kuten Erkkakin aiemmin kirjoitti, olen minäkin sitä mieltä että yksi hienoimmista asioista akateemisessa vapaudessa on itsenäisyys. Saa valita halutessaan tikistää tiukantiukkaan ja perään hengähtää reilusti!                          
  Vaikka tänään ei ollutkaan Kirja Kultaa matkaseurana, on matka kulunut nopeammin kuin koskaan! Nimittäin maailmaa parantaen opiskelukaverin kyydissä. Lähdettiin ajamaan klo.14 Rovaniemeltä ja hetken päästä olen saapunut kohteeseen klo.22.30..siinä on tosin jo ehditty hetki hengähtää ja ottaa jatkoyhteydeksi bussi beban alle.                                    
 Koti on siellä missä sydän on. Tämän oikkarin koti on joulunajan täällä etelämpänä! Aamulla luvassa jotain mahtavaa: seppeleenlasku Sankarihautausmaalla. Jokaisella pitää olla itsenäisyyteen liittyviä perinteitä. On jäänyt kaksi vuotta omaani välistä. Huomenna jälleen veteraanikuoron Finlandia saa nostaa karvat pystyyn, lupa liikuttaa! Nauti sinäkin itsenäisyydestä, nauttisit siitä sitten opiskellen tai hymniä kuunnellen!      

 Rentoutunein terkuin & ihanaa Itsenäisyyspäivää toivottaen!      

 <3: SS

Kommentit

Suositut tekstit