Hyvää joulua!Ja näin jouluviikonlopulle onkin hyvä koota vuoden ajatuksia kasaan. Paljon on loppujen lopuksi tapahtunut. Kun tulin vaihdosta viime jouluna, suunnitelmana oli valmistua tämän vuoden aikana, löytää työ ja aloittaa uusi vaihe elämässä.  Mitään näistä ei tapahtunut. Mutta ei se mitään, nyt on samat tavoitteet seuraavalle vuodelle :) Opiskeluelämän aikana on tyypillistä siirtää tulevaisuudensuunnitelmia vielä yksi vuosi. Ja taas yksi sen jälkeen. 

Ei ole paljoa kouluhommat tulleet mieleen. Töitä on tehty aamukahdeksasta iltakahdeksaan. Ja ihan sillä mentaliteetilla, että taas kevät menee opintotuen avulla. On hyvä tehdä vähän taskurahaa säästöön. Ainakin minulle opiskelijana pätkätyöt silloin tällöin, kesätyöt ja jouluduunit ovat olleet eritäin arvokkaita, vaikka eivät opiskelualaan liittyviä olekaan. Toisaalta kun on kokemusta jostain tietystä työstä jossain samassa organisaatiossa pidemmältä aikaväliltä, voi yrittää päästä ko. organisaatioon esimerkiksi oman alan puolelle töihin tai esimerkiksi harjoitteluun. Minun kohdallani se tarkoittaisi henkilöstöpuolta siinä organisaatiossa, jossa olen työskennellyt viimeiset kuusi vuotta kesäisin, jouluisin ja muuten vaan sijaisuuksia tehden. Ongelmana ovatkin olleet viime aikoina, yllätys yllätys, jatkuvat YT-neuvottelut ja rekrytointikiellot. Mikäli elettäisiin 80-luvun kulta-aikaa, nousukautta, olisin luultavasti tällä koulutuksella jo pitkällä! Nyt pitää löytää jotain muuta tehtävää. 

Tässä vaiheessa vuotta on hyvä muista aina kurssi-ilmoittautumiset weboodiin. Useimpiin kevään kursseihin ilmoittautumisaika alkaa joulukuun puolivälissä.  Varsinkin myöhemmillä opintovuosilla on ikävää, jos missaa ilmoittautumisen jollekin kurssille, joka pitäisi käydä kevään aikana, jotta esimerkiksi voi valmistua. Kursseille kuitenkin mahtuu vain tietty määrä opiskelijoita ja tähän joukkoon on mukava kuulua. 

Hiljennytään viettämään joulua ja katsomaan elämää positiivisten laisien kautta jälleen ensi vuonna!
Hyvää joulua ja tulevaa vuotta!

Kommentit

Suositut tekstit