Nuukailun jalo taito

Veikkaanpa, että Poronkuseman jälkeen monella tili ja maksa viheltävät vielä jonkin aikaa. Nyt on siis hyvä aika kiristää vyötä, ja säästellä vappuun asti! :D Tässäpä tärähtää muutamia vinkkejä säästäväisempään elämään (jota tosin itse harjoitan TODELLA huonosti).

1. Myy turhat roinasi pois! Helpottaa tulevia muuttoja, jos silloin tällöin raidaat kaapit ja komerot. Oma roska voi olla jonkun toisen aarre ja lässynlää. Mutta se on totta, hankkiudu eroon vanhoista kamoista ja pistä rahat a) talteen tai b)uusiin turhuuksiin.

2. Taita kaikki mahdolliset matkat kävellen tai pyöräillen. Tätä tulee itsekin harrastettua vaikka auto olisikin käytössä. Toisaalta, joskus autoilu voi olla ihan jees. Ainakin baari-iltana, auto on hyvä tekosyy jättää juomatta ja toisekseen saat bensarahaa jos kuskaat kavereita! Olettaen että kaverisi eivät ole urpoja pummeja.

4. Kavereista puheen ollen, käytä heitä hyväksesi! Siis silleen kivalla tavalla. Jakakaa osaamistanne, joku voi vaihtaa sulle sulakkeen ja vastapalveluksena voit leipoa (lättyyn) vaikka korvapuusteja.

5. Kilpailuta kaikki. Se kannattaa,ainakin sähkössä ja vakuutuksissa.

6. Jotainhan sitä pitäisi syödäkin joskus, eli ruoanlaitossa edullisistakin raaka-aineista saa maittavaa apetta. Makaronilaatikko jonka soijarouheella taikoo vaikka kasvisversioksi, kalakeitto, kinkkukiusaus, u name it. Nämä ovat edullisia murkinoita joista syö useamman päivän tai tuikkaa pakastimeen odottamaan tulevaa köyhyyttä.

7.Vieraile kotona usein! Säästyy vettä ja ruokakuluja, plus viikonlopun pämppäämiset jäävät pois. Samalla voit käydä moikkaamassa mummoakin.

8.Hyödynnä tarjoukset. Opiskelija-alennus tunnetaan yliopisto ja ammattikorkeakoulukaupungeissa aikasen hyvin. Kannattaa siis kysäistä mahdollista alennusta, ainakin Tiimari, Arnold's, Uitto, Amarillo ja Comico muistavat lämmöllä opiskelijaa. (Kommenttiboksiin voi jättää vinkkejä muistakin paikoista!) Samoten kauppojen sunnuntaipäivät ovat kulta-aikaa, alennuslaput täyttävät hyllyt! Sieltä siis hamstraamaan ja pakastamaan.

Ehkä te näillä pärjäätte. Piis änd lööv,

Heta

Kommentit

Suositut tekstit