Vielä huomenna ehtii

 Viikonlopuissa parasta on tunne siitä, että aikaa on yllin kyllin. Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta aina lauantai-iltaan asti voi uskotella itselleen, että "vielä huomenna ehtii".

Sunnuntaille lopulta ajoittuu jo viikkoja vältelty suursiivous, edelleen keskeneräisen tutkielman vääntäminen ja täydellisen kaaoksen valtaan joutunut unirytmi. Paniikki alkavasta viikosta iskee viimeistään iltateellä.

Arkipäivät onneksi ovat suhteellisen järkeviä. Hereillä pitää olla ajoissa ehtiäkseen ajamaan kimppakyydin Pöykkölään. Päivän mitta opiskellessa on melko vakio, ja ilta yleensä bookattu valmiiksi oheistoimintaa varten.

Niin sanottu oheistoiminta onkin hyvää vastapainoa opiskelulle. Tai ainakin saattaisi olla, jos en tekisi samanhenkisiä asioita niin opistolla kuin vapaa-ajallanikin. Mediakulttuuri on kai muuttunut jonkinlaiseksi elämäntavaksi.

Tammikuussa sain esimerkiksi kulutettua aikani valokuvaamisen parissa. Jahtasimme useana iltana kavereiden kanssa Lapin taivaan revontulia. Muutaman yön päättömän ravaamisen jälkeen onnisti, mutta hintana oli terveys. Armoton flunssa iski, enkä vieläkään ole saanut ääntäni takaisin.

Joka tapauksessa, pitäisi varmaan esitellä itsensä ennenkuin unohtuu. Olen syntynyt yhdeksänkymmentäluvulla, ja tulin Pohjois-Karjalasta Lappiin elämään jatkettua lapsuutta. Harrastuksiini kuuluu soittaminen, sekä kaikki minkä saa kytkettyä USB-porttiin. Lisäksi jonkinlainen leffafriikkiys on ottanut haltuunsa ehkä liiankin suuren siivun vapaa-aikaani.

Päältäpäin minut tunnistaa liian pitkäksi kasvaneesta vaaleasta hiuspehkosta, täysin mustasta vaateparresta ja taipumuksesta raahata läppäriä kaikkialle. Saa tulla käytävällä nykäisemään hihasta, jos siltä tuntuu.


Tämän kevään aikana olen aktiivisena lisäilemässä valokuvia, tilapäivityksiä ja blogikirjoituksia yliopiston Facebook-sivulle. Aleksin tavoin minullakin on harrastelijaelokuvaajatausta, ja sivulla tullaan myöhemmin näkemään jonkinlaista videotuotantoa myös minulta.

Tällaisia mietteitä kirpeänä sunnuntaiaamuna. Imuri ja moppi kutsuvat.

Kommentit

Suositut tekstit