Kylymä? Ompa paha

Hei ihmiset! Olen Aleksi Soukka, syntyperäinen rovaniemeläinen, audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmassa taiteiden tiedekunnasa opiskeleva, indieleffoja väsäilevä, laiska ja kaiken lisäksi kaksikymmentäyksi vuotta täyttänyt valkoinen heteroseksuaali lihaa syövä mies. Kuulun myös tämän blogin sekä tulevien videopäivitysten uuteen repertuaariin, joten aplodeerataanpa pikaisesti uutukaiselle! Joku siellä vähän tassujaan läiskytteli, että voin ihan hyvillä mielin todeta itseni tervetulleeksi. Kiitos.

Mitä kuuluu Lapin yliopiston opiskelijan elämään? Nyt ainakin pakkasta. Siitähän on hyvä kirjoittaa ja niin ovat muutkin tehneet, joten kannan oman korteni kekoon. Olen viettänyt 21 kylmää ja lauhaa talvea Rovaniemellä,  joten jonkunlainen toleranssi kylmää kohtaan on kerennyt rakentua. Sehän ei kyllä tarkoita sitä, etteikö palelisi tai sapettaisi odotella bussia kahdenkymmenenkin asteen pakkasessa, mutta kaikkeen tottuu. Kun pysyy liikkeessä ja pukeutuu olosuhteiden mukaisesti, ei ainakaan palellu ja kun on tovin ulkona, ei se pakkanen tunnu purevan niin kipeästi.

Jos jotain neuvoja voin antaa, niin aivan aluksi kannattaa muistaa kerrospukeutuminen, jota ei voi liiaksi korostaa. Pitkät kalsarit, villahousut, pitkähihaista päälle ja ainakin kahdet sukat. Eikä niitä tennareita jalkaan vaan kunnon sklobot varrella! Sukkien kanssa oiva niksi on laittaa ensin ohuemmat alussukat jalkaan, joiden päälle sitten paksummat. Alussukat siirtävät kosteuden toiseen kerrastoon, ja jos apostolin kyytiä kertyy rutkasti, jalkoihin ei tule yhtä helposti hiertymiä. Näin hikoilevat jalat eivät kastele ensimmäisenä alussukkia ja kylmä pysyy loitolla pidempään. Hikisenä tulee kylmä nopeampaa, jos ei pysy koko aikaa liikeessä, joten paitojen kanssa voi soveltaa samanlaista temppua. Alle jokin tekninen vaatekerrasto ja päälle vaikkapa t-paita. Kosteus siirtyy päällä olevaan paitaan ja avot! Pukeutumisen lisäksi suosittelen mm. jättämään aamusuihkut sikseen, koska rasvainen iho toimii luontaisena lämmöneristyksenä, eikä se nöpönenä palellu siellä koulumatkalla. "Hyi yäks, sit mä haisen yhyy." Tough luck, tarkenetko mielummin ulkona vai tuoksutko kukkasilta?

Siinä pikkuruinen lista kylmässä eläneeltä. Toivottavasti kaikki pitävät tolkun kädessä iltojen riennoissa, eikä kukaan lähde toikkaroimaan jäälle. Eikä tämä loputtomiin kestä! Jatkakaa.

Post Scriptum:

Varustelekasta saa tilattua hyviä rääsyjä joka lähtöön. Etenkin esittelemääni sukkaniksiin löytyy erinomaiset vällyt mallia SA-Int.

http://www.varusteleka.fi/product/sukat-ja-muut-ratit/sa-taistelijan-alussukat-m05/_2QX0XCXV8

http://www.varusteleka.fi/product/sukat-ja-muut-ratit/sa-saapassukat-oliivinvihreat/_2IR0TBVCZ

Kommentit

Suositut tekstit