Elämää kahdessa osoitteessa

Moikkamoi taas!

Kevät on jo niin pitkällä, että pääsiäinen on enää muisto vain ja vappu se siellä kolkuttelee olkapäätä. Rollossa päivän pituus on tällä hetkellä jo noin 16 tuntia ja 20 minuuttia (eli osat ovat vaihtuneet esim. kun vertaa Helsinkiin, missä päivän pituus on vähemmän eli noin 15 tuntia 15 minuuttia!), mikä on niin ihanaa! Mun mielestä aina kun Suomessa aurinko alkaa näyttäytymään keväällä enemmän niin ihmiset on iloisempia ja niitä myös näkee enemmän hehe. Ainakin kaikki ulkoterdet on heti aivan täynnä kun aurinko alkaa paistamaan vaikka lämpöä oliskin vaikka vaan viis astetta. Puhuttiin just kavereiden kanssa myös siitä, kuinka hassua se on, että kun Suomessa aurinko alkaa paistamaan, niin on pakko päästä ulos. Tulee jotenkin huono mieli jos ei pääse ulos nauttimaan auringosta. Verrattaessa sitten tätä tilannetta jonnekkin etelän maihin, joissa aurinko paistaa tyyliin 24/7, niin ei se siellä ole varmaankaan niin justiinsa, että pääseekö jokaisena aurinkoisena päivänä ulos.


Meillä on nyt melko pitkä vapaa pätkä luennoista päällä, joten tulin tänne pk-seudulle näkemään perhettä ja kavereita. Oikiksen puolella on tosi yleistä, että jengi matkustelee edestakas Rollon ja jonkun toisen kotipaikkakunnan välillä. Viime vuonna meidän oikikseen sisäänpäässeistä melkein puolet (46,5%) tuli esimerkiksi pääkaupunkiseudulta. Muutenkin koko Lapin yliopistoon sisäänpäässeistä yli puolet tulivat Pohjois-Suomen ulkopuolelta, eli Rollo oli uusi kotikaupunki hyvin monelle viime syksynä.

Miten siis elämä kahden kotipaikan välillä on onnistunut?


No, sanotaanko näin, että välillä on tosi kivaa ja virkistävää kun taas välillä hyvinkin puuduttavaa. Tarkotan edellä sanotulla sitä, että on mukavaa kun saa tehdä erilaisia juttuja Rollossa ja elää opiskelijaelämää ja toisaalta on myös tosi kivaa käydä "vanhassa" kotikaupungissa näkemässä ystäviä ja perhettä sekä muutenkin tehdä kaikkea mihin on tottunut "entisessä elämässä". Entinen elämä kuulostaa kauheen dramaattiselta, mutta you know.

Välillä taas tuntuu niin tyhmältä matkustella edestakaisin ja pakkailla kamoja taas ja taas ja taas. Kämppäkin pitää laittaa aina lähtökuntoon ja jääkaappi syödä tyhjäksi. Tuntuu myös ikävältä, kun Rollossa on saanut ihania ystäviä, että niitä ei sitten näe pariin viikkoon kun on poissa tai pahempaa - kun kesä tulee niin ehkä koko kesään?


Tietenkin meillä, jotka matkustetaan Rollon ja toisen paikkakunnan välillä olisi vaihtoehto vain pysytellä Rollossa koko lukuvuosi, mutta kyllä mä ainakin haluan nähdä perhettä ja ystäviä tasaisin väliajoin. Välillä on myös kiva matkustaa junalla ja bussilla, nähdä korkeita rakennuksia ja vähän eläväisempää menoa hehe. Opiskelukuplasta on myös välillä tosi virkistävää päästä pois.

Summa summarum, on ollut ihanaa huomata, kuinka rakas Rollosta on tullut ja ihmisistä siellä. Välillä on kuitenkin vaikeeta kun tärkeitä asioita ja ihmisiä on myös siellä toisessa rakkaassa paikassa. Meikä on kuitenkin ikuinen optimisti, joten ehkä pitää vaan ajatella, että se on iso rikkaus kun voi sanoa kahta paikkaa kodikseen.


Ihanaa viikkoa kaikille ja vielä ihanampaa kevättä! Toivottavasti arska jatkaa paistamistaan ja jengi hymyilemistä.

<3 Johanna Kommentit

Suositut tekstit