Käynnistymisvaikeuksia?


 
Moikka!

Sivusin jo edellisessä postauksessani (jonka luulin olevan tämän vuoden viimeiseni, mutta ei se ollutkaan vaan tämä on - lupaan!) sitä, että en ole vielä löytänyt sitä oikeaa opiskelumoodia mitä kaipaisin. Opiskelu yleisesti kyllä on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta sitä intoa ja FIILISTÄ ei ole löytynyt. Noppia on siis esimerkiksi ropissut oikein kiitettävästi ja (melkein) kaikki vaaditut tehtävät olen saanut tehtyä, mutta jotain edelleen uupuu...

Opiskelukavereiden kesken asiasta tutkimusta tehdessä, on ollut myös havaittavissa samaa. Meillä on ollut myös pientä läppää tilanteissa, jos joku on sanonut että nyt ei jaksa tai huvita kirjoittaa esseetä/oppimispäiväkirjaa/whatever -  niin siihen tottakai vastataan syyllistäen, että HEI me kuulutaan siihen 7 % sisäänpäässeistä, joten nyt on vaan JAKSETTAVA!

Ei mutta oikeasti. Tiedä sitten mikä on tämän puoli vuotta kestäneen käynnistymisvaikeuden takana. Voisiko se olla tämä ihan uusi ympäristö, joka vie kaikki voimat? Vai olisikohan se siinä, että ei oikein vielä osaa luokitella itseään taas täysipäiväiseksi opiskelijaksi kun on tullut tehtyä töitä niin pitkään? Tai sitten jos joku on taas toisinpäin tullut suoraan lukiosta, eikä jaksaisi taas paahtaa viittä vuotta non-stoppina eteenpäin.

Oli syy mikä tahansa, pyrkii varmasti sen innon ja opiskelumoodin taas jotenkin saamaan aikaiseksi. Mikä siinä jeesaisi?

Liikunta, uni ja ruoka - tämä legendaarinen kolmikko, josta kuulee aina puhuttavan, luo oikeasti hyvän pohjan kaikelle elämälle. Se siis ainakin ensiksi kuntoon! No mitäs sitten? Usein kuulee myös sanottavan sanonnan "Nyt tarvii ladata akkuja!". No nyt todellakin olisi siihen tilaisuus, onhan tulossa suomalaisten yksi suosikkipyhistä eli joulu ja sen lisäksi vielä vuosikin vaihtuu. Oiskohan ne siis voinut jotenkin hyödyntää?

Valitettavasti tuntuu siltä, että tämäki "joululoma" menee muun muassa mulla kuitenkin vaan touhutessa kaikenlaista.. Hankin töitä nyt joulun ajaksi ja lisäksi pitäisi lukea tenttiin, joka on heti takaisin sorvin ääreen palatessa. Tuntuu, että ei oikeen pääse palautumaan kunnolla, mitä ehkä kaipaisi. Toisaalta näkee vaan ne euron kuvat silmissä ja lisäksi ajattelee, että nythän sitä aikaa vasta on, joten tenttiinkiin ehtii hyvin lukea töiden ohessa. Toisaalta, olisi ollut myös hyvä vain olla. Ehkä ensi vuonna sitten?

Joka tapauksessa, olit itse sitten vain X-asennossa koko joululoman tai sitten juokset pää kolmantena jalkana paikasta X paikkaan Y, niin IHANAA JOULUA ja nähään taas ensi vuonna! Mun uuden vuoden lupaus itselleni on, että tammikuun seitsemännestä päivästä lähtien mä löydän taas sen innon ja fiiliksen tähän touhuun, ja aloitan vuoden 2019 puhtaalta pöydältä.

<3 Johanna

Kommentit

Suositut tekstit