Opiskelijalähettilään terveiset!

Moi taas! Täällä kirjoittelee Minttu, johtamisen opiskelija ja yksi tämän vuoden opiskelijablogisteista.

Opiskelijablogistin hommien lisäksi oon ilokseni saanut työskennellä myös opiskelijalähettiläänä viime vuodesta lähtien. Tässä postauksessa ajattelin kertoa hieman näistä tehtävistä - aihe on hyvinkin ajankohtainen, sillä tänään starttasivat Studia-messut Helsingissä ja olen itse paikan päällä edustamassa Lapin yliopistoa.

Opiskelijalähettilään tehtäviin kuuluu yliopiston, oman tiedekunnan ja mahdollisesti myös pääaineen edustaminen erilaisilla messuilla, lukiolais- ja lukiovierailuilla sekä muissa jatko-opintoihin liittyvissä tilaisuuksissa. Kerromme siis potentiaalisille hakijoille mahdollisimman 
kattavasti opinnoistamme Lapin yliopistossa.

Opiskelijalähettiläs saa arvokkaiden ja hauskojen kokemuksien lisäksi pienen palkkion jokaisesta esittelytehtävästä. Lähettiläitä rekrytoidaan joka kevät, mutta myös aiemmin lähettiläinä toimineille on yleensä mahdollista jatkaa tehtävää.Yliopistossa on yleisesti ottaen kaikenlaista hommaa ja tehtävää, johon pääsee mukaan, mikäli yhteisöllinen toiminta kiinnostaa. On hallitukseen liittyviä pestejä ainejärjestössä ja ylioppilaskunnassa, kaikenlaisia työryhmiä ja projekteja sekä edustustehtäviä. Ensimmäisen vuoden jälkeen halusin olla jossakin vastaavassa itse mukana ja sopivasti eteeni osui tilaisuus ryhtyä opiskelijalähettilääksi. Enkä ole kyllä kertaakaan näitä hommia katunut. :)

Parasta tässä on ehdottomasti lähettiläsporukka, jonka kanssa saa työskennellä. Tällaiset tehtävät ovat erinomainen tilaisuus tutustua toisiin opiskelijoihin poikkitieteellisesti ja olenkin oppinut tuntemaan monta huipputyyppiä tässä matkan varrella. Hyvän porukan voimin sitä jaksaa pitkänkin esittelypäivän, esimerkiksi juuri messuilla. Porukan avulla me myös osoitetaan niille kiinnostuneille yksi pienen yliopiston vahvuuksista: tiedekuntien välinen yhteistyö on läsnä monessa asiassa.


Kuva vuoden 2017 Studia-messuilta.Kokemuksia on nyt kertynyt useammilta messuilta sekä esittelypäiviltä. Tänä vuonna on tiedossa vielä yksittäisiä esittelyjä lukioissa kahdella eri paikkakunnalla. Nyt kuitenkin keskitytään tämä ja huominen päivä Studia-messuihin, jotka ovat kyllä syksyn kohokohta kaikin puolin! Meillä on aivan superhyvä porukka täällä ja on hauskaa huomata, että omista opinnoista kertomalla voi olla ihan oikeasti avuksi muille opiskelupaikan hakemisessa.

Jos oot itse Studialla, tervetuloa juttelemaan meidän pisteelle! :)


- Minttu

Kommentit

Suositut tekstit