Aurinkoon!

Tammikuu tarkoittaa Lapissa asuvalle tipattoman ja uuden vuoden lupausten rikkomisen lisäksi kahta asiaa: Kylmyyttä ja aurinkoa! Tammikuu saattaa olla kylmin talvikuukautemme, mutta tammikuu taittaa myös kaamoksen ja aurinko nousee jälleen ilahduttamaan päiviämme.


Opiskelijatkin ovat hiljalleen palanneet yliopistolle puurtamaan opintojen pariin ja mistäpä saisikaan paremmin puhtia kuin kauniista säästä ja kauan kaivatuista auringonsäteistä. Nojoo kahvista ja vapaapäivistä, mutta ainakaan kaamoksen aiheuttamaa väsymystä ei pääse enää käyttämään tekosyynä prokrastinoimiselle.

Parempi tekosyy tammikuussa on suunnata ulos nauttimaan auringosta! Talvi alkaa pikkuhiljaa taittua kevättä kohti, joten nyt on hyvä aika viimeistään huoltaa sukset ja iskeä laduille tai suunnata vaikkapa lumikenkäilemään. Talviaamun reippailuun sopiva talvikävelyreitti löytyy ihan kaupungin läheisyydestä muun muassa Ounasvaaralta. Mikäli et ole koskaan käynyt Kuninkaanlaavulla, suosittelen lämpimästi nappaamaan eväät reppuun ja suuntaamaan sinne pienelle päiväretkelle. 

Pakkassäällä aurinko maalaa taivaan mitä kauneimmilla väreillä
Tammikuussa päivä on kuitenkin vielä lyhyt, eikä aurinko ilahduta meitä muutamaa tuntia kauempaa. Joten kerkeät vielä vallan mainiosti pienen ulkoilun jälkeen rustata esseetä tai lukea tenttiin. 

Ylös, ulos ja aurinkoon siis!

-Mirka

Kommentit

Suositut tekstit