Tulkoon joulu

Vuosi lähenee loppuaan ja monet meistä suuntaavat kotipaikkakunnilleen joulunviettoon, itsekin tätä kirjoittelen omalta sohvalta käsin Kajaanista. Syyslukukausi tuntuu hujahtaneen ohitse kaasu pohjassa ja joulukin lähestyy täyttä höyryä. Minulle joulu on aina ollut vuoden tärkein juhla ja yleensä jouluhössötykseni alkaa jo marraskuun puolivälissä. Parasta joulussa onkin siihen valmistautuminen: ne ensimmäiset joulutortut ja höyryävän kuuma glögi, joulukorttien askartelu lempi joululaulujen soidessa ja kodin koristeleminen kukilla ja kynttilöillä. Voisin elää pelkkää joulun odotusta läpi vuoden.


Vaikkei opiskelijaelämä mitään rahassa kierimistä ole, voi joulutunnelmaa luoda halvallakin. Yksi tämän joulun lemppariaskarteluistani on ulko-ovessamme roikkuva havukranssi. Kranssin pohjakehikon tein pajuista ja sen ympärille kiinnitin havuja rautalangalla. Niin ihana ja täysin ilmainen.


Myös lahjoja on helppo tehdä itse, jolloin lahjabudjetti pysyy opiskelijan kukkarolle sopivana. Omia suosikkejani itse tekemistäni lahjoista on erilaiset joulusuklaat, puuhelmistä askarrellut koristeet sekä korkista tehdyt lasinaluset. Eikä tuo kranssikaan ole yhtään hullumpi lahjaidea, etenkään jos sitä ei tarvitse postittaa. Ja jos osaisin neuloa, tekisin kaikille villasukkia –  mitä värikkäämpiä, sen parempia.

Joulu onkin loppupeleissä omasta asenteesta kiinni ja näillä pojilla on ainakin asenne kohdallaan.


Ihanaa joulua! Muistakaa syödä, juoda ja rentoutua!

-Johanna

//

The year is almost over and many of us are heading home for the holidays. I’m very excited about the upcoming Christmas and the best part for me is getting ready for it: eating Christmas yummies and drinking mulled wine, making Christmas cards while listening my favorite Christmas songs and decorating home with flowers and candles.

Being a student usually means small budget for Christmas but I made a Christmassy wreath for free. Just needed a willow branches, iron wire and spruce branches. It is also easy for you to make handmade Christmas gifts such as Christmassy Rocky Road chocolate or wooden bead ornaments. In the end, Christmas spirit is much to do with your own attitude.

Hope you have a wonderful Christmas! Remember to eat, drink and relax!

-Johanna

Kommentit

Suositut tekstit