Töissä unelmatehtaalla

Eräs asiakas tuli tänään töissä kyyneleet silmissään kiittämään, kun olemme tehneet hänen unelmistaan totta, että ilman meitä näiden unelmien toteuttaminen ei olisi ollut mahdollista. Jäin pohtimaan tilannetta asiakkaan jo taivaltaessa kohti uusia seikkailuja.

Mie olen töissä unelmatehtaalla.Ja hitsi miten palijon mie tykkään minun työstä. Mikä sitten oikeastaan tekee työstä mielekästä? Kohtaamani onnen kyyneleet kauniina pakkasaamuna moottorikelkkojen jylistessä taustalla tiivistävät oikeastaan täydellisesti sen, miksi rakastan työtäni. Se, kun saat tehdä ihmisiä onnelliseksi työssäsi, tekee myös sinut onnelliseksi. Kun näet niin lasten kuin aikuistenkin kasvoilla aidon ihmetyksen heidän nähdessään revontulia ensimmäistä kertaa elämässään tai heidän ajettuaan itse husky-valjakkoa. Kun näkee työssään näin paljon aitoa iloa ja onnea, on vaikea itsekään yrmistellä.

Asiakkaiden ilon ja onnen lisäksi minut saa jaksamaan aivan huikeat työkaverit. Kuten eräs heistä kauden alussa nerokkaasti totesi "Mie vaan jotenkin tykkään siitä yhdessä hajoilusta". Siinäpä sekin on tiivistettynä. On aivan mieletöntä päästä tekemään töitä porukassa, jossa oikeasti voit välillä vähän hajoillakin, sillä kaikki keikkuvat samassa veneessä ja vertaistuki on taattua. Hektisessä ja kuluttavassa työssä, hyvät työkaverit ja innostava työyhteistö nousevat arvoon arvaamattomaan.

Onhan minun työ kaiken lisäksi aika huikeaa noin sisällöllisestikin. Mie saan tehdä töitä ulkona, revontulien alla. Käyn lähes päivittäin husky- ja porotiloilla. Ajan kelkalla ja mulle maksetaan siitä. Mie teen oikiasti töitä unelmatehtaalla.

Joskus on hyvä pysähtyä miettimään mikä omassa työssään, opiskelemassaan alassa tai ihan noin elämässä yleensäkin tekee sinut onnelliseksi. Miksi sie teet, mitä sie teet. Usein asiat muuttuvat ajan kanssa itsestäänselvyyksiksi, eikä me osata olla kiitollisia niistä.

Muistetaan vaalia arvokkaita asioita elämässämme.

-MirkaKommentit

Suositut tekstit