Vaikuttamisen paikka


Lapin yliopisto on opiskelijalle paikka, jossa on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa. Ja vaikuttamisen paikkoja on monia. 

Vuosi onkin tullut siihen pisteeseen, että Lapin yliopiston hallintoelimet kaipaavat uusia opiskelijajäseniä ja hallopedhaku käy kuumana aina 24.10. asti. Myös ainejärjestöt, ylioppilaskunta ja muut opiskelijajärjestöt aloittavat pikkuhiljaa uuden hallituksen metsästyksen, joten nyt jos koskaan on sinunkin aika miettiä, missä oma vaikuttamisen paikkasi olisi.

Lapin yliopisto on pieni yhteisö, jossa on heleppoa mennä sekaan lähes porukkaan kuin porukkaan. Tiedekuntaneuvostot, ainejärjestöt, työryhmät, you name it. Jokaiselle meistä löytyy oma paikka vaikuttaa, oli se sitten ainejärjestö tai suuri ja mahtava yliopiston hallitus. Meijjän yliopistossa ei tarvitse herroitella henkilökuntaa, eikä pelätä sinne kokoushuoneeseen heidän kanssaan menemistä. Suunsakin kokouksissa uskaltaa avata ja jokainen osallistuja kyllä kuuntelee sinua yhtä lailla kuin sitä 30 vuoden uran tehnyttä lehtoriakin. Me opiskelijat olemme tänä päivänä tärkeitä vaikuttajia yliopistossamme ja siitä tulee pitää kiinni tulevaisuudessakin.

Ennen kaikkea me opiskelijat olemme tärkeitä vaikuttajia tulevaisuuden opiskelijoiden kannalta. Meidän ääntämme tarvitaan, jotta yliopistomme kehittyy opiskelijaystävällisesti yhä paremmaksi opinahjoksi ja houkuttelee tulevaisuuden tekijöitä juuri Lapin yliopistoon. Opetussuunnitelmien kehittäminen ja L2 -hanke ovat vain esimerkkejä niistä asioista, joihin opiskelijalla on mahdollisuus vaikuttaa, tai pikemminkin, joihin opiskelijoiden täytyy vaikuttaa yliopistossamme. Uudistukset ja muutokset eivät ehkä tapahdu tänään tai edes huomenna, mutta niiden tullessa todeksi vuoden 2017 tai 2018 fukseille, vaikuttamistyö on ollut sen arvoista.

Sen lisäksi, että pääset vaikuttamaan ja ansioluetteloosi tulee lisää rivejä, saat järjestötoiminnan kautta uusia ystäviä ja etenkin hallinnon opiskelijaedustajana verkostosi kasvavat kohisten. Kirsikkana kakun päällä Lapin yliopistossa on tarjolla ihan opintopisteitäkin kaikesta tästä.

Näillä puheilla, tutustu sieki Lapin yliopiston vaikuttamisen paikkoihin. Tällä hetkellä haetaan opiskelijaedustajia hallintoon, joten jos se kutittelee sinun sisäistä vaikuttajaasi niin pistähän ihmeessä hakemus vetämään. Mikäli yliopiston hallintohimmeli tuntuu vielä kaukaiselta ja kuulet vaikuttamisen kutsun ainejärjestöhommissa, mene rohkiasti oman ainejärjestösi syyskokoukseen ja lähe hallitukseen!

Kokemuksen syvällä rintaäänellä mie voin sanoa, että toimiminen järjestöissä ja hallopedinä antaa enemmän kuin ottaa. Itselläni olisi jäänyt monta tärkeää asiaa oppimatta pelkästään luentosalien penkkejä kuluttamalla. Opiskelijana vaikuttaminen ei ole mitään turhaa puuhastelua, vaan mahdollisuus juuri sinulle kehittää itseäsi ja olla osa huomisen Lapin yliopistoa. 

Mie kannustanki justiin sinua hyppäämään mukaan vaikuttamisen maailmaan. 
Se on hieno maailma se.


-Mirka

Kommentit

Suositut tekstit