Arkea palmun alla

Oletuksenahan on, että hyvin usealle arjesta irtiotto ja pakeneminen tarkoittaa äkkilähtöä lämpimään, jonnekin palmun alle loikoilemaan. Sinne, mihin WiFi-yhteydet eivät yllä, eikä WhatsApp-äänet kuulu. Toiselle arjesta poispääsy on täysin mahdoton ajatus; kirjapinot, esseejonot, kandiseminaarit ja luennot saavat viikot tuntumaan entistä pidemmiltä. Lomasta ja irtiottamisesta voi vain haaveilla. Vain etäisesti. 

Stressi, tekemättömät tehtävät ja arki kuluttavat. Joskus on vai pakko pysähtyä. Arjesta pakenemisen voi tehdä pienin, sievin askelin - ei välttämättä seuraavaan Rovaniemi - Kanaria koneeseen astumisella saavuta samaa, mitä pienillä teoilla arjen ohessa. Keräsin kolme kivaa vinkkeä siihen, joilla keväisen työnpaljouden saa taltutettua opiskelijabudjettiin sopivin keinoin. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun ainekset arjesta pakenemiseen löytyy ihan silmien edestä?

Askartele ja tee käsillä. Kaksi viikkoa sitten löysin sosiaalisen median ihmeellisestä maailmasta neulomishaasteen: askartelijabloggaaja postasi joka päivä kahden viikon ajan villasukkaohjeen ja uuden kuvion, jota orjallisesti odotettiin joka ilta. Se sai ajatukset ja silmät hetkeksi pois kirjoista ja tietokoneen ruudulta. Kauniit villasukat syntyivät vauhdilla. Tuntui suorastaan luksukselta, kun sai pysähtyä illalla neulomaan. Työntekokin sujui huomattavasti helpommin, kun tiesi, että tehtävien jälkeen voi palkita itsensä pienellä hetkellä projektin parissa. Pienet projektit on hyvästä!
Käy elokuvissa. Elokuvakerho Cineman kevätkausi pyörähtää tulevana maanantaina käyntiin yhdeksän elokuvan voimin. Maanantait ovat tunnetusti viikon kurjimpiin kuuluvia päiviä, jolloin viikonlopun jälkeen palataan sorvin ääreen. Maanantai-illan elokuvahetki irtiottaa sinut arjesta ja maanantait alkavat tuntumaan pehmeämmiltä. Eikä kympin kustantava lippukaan saa mieltä matalaksi maanantai-elämysten rinnalla.

Hyvä ruoka, parempi mieli. Arjessakin pitää syödä hyvin. Miksi kiskoisit viikon jokaisena iltana napaasi nuudeleita, kun voit tehdä sen esimerkiksi vain kuutena päivänä viikossa? Kavereiden kerääminen kasaan samaan pöytään jokin ihan tavallinen keskiviikko tai torstai yhdessä valmistetun gourmetti-ruuan ääreen on aika luksusta. Tavallinen keskiviikko muuttuu aika erityiseksi pizzakeskiviikoksi ja opiskelijoiden kukkarotkin samalla kiittävät. Jaettu ilo, paras ilo - eikö niin?


Toki tähän listaukseen pitäisi liittää myös pakolliset liikunnalliset vinkit arjessa jaksamiseen, mutta jätetään ne toiseen kertaan! Ihanaa arkea ja tsemppiä kevääseen!

Kommentit

  1. Ihanaa, että neulehaaste vei mukanaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana haaste ja todella mukava lisä opiskelija-arkeen, kiitos paljon! :-)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit