Köyhän miehen kikat kumota kaamos

Istut yksin pimeässä huoneessasi. Ulkoa ei tule valoa. Myös sisällä on pimeää, koska sähkölaskusi on maksamatta. Kuulet ääniä ja ahdistut. Oliko se naapurin harmiton vanhus vai jokin muu, joka ei välttämättä ole tästä maailmasta? Yrität rauhoitella itseäsi katsomalla televisiosta kesällä tallentamiasi grillausohjelmia. Sähkölaskusi ei ole maksanut itseään. Kuulet rapinaa eteisestä. Mietit, onko se lemmikkigerbiilisi. Mietit uudestaan, onko sinulla edes lemmikkigerbiiliä. Et enää tiedä mitä ajatella. Viikkoihin asunnossasi ei ole näkynyt valon hiventäkään, joten osaat jo suunnistaa kohti eteistä pelkän hajuaistisi avulla. Tunnet olevasi DareDevil. Et kuintenkaan ole, pelkäät liikaa. Yrität pudistaa päästäsi kohtaukset elokuvasta 30 päivää kaamosta, mutta tunnet kuinka vampyyrit himoitsevat vertasi. Äänien volyymi nousee yli sallitun desibelitason ja jäät makaamaan keskelle pimeää asuntoasi. ”Kunpa olisin DareDevil”, ajattelet. Et ole.

Nyt, kun olet tarpeeksi synkässä, pelokkaassa ja kaamosvastaisessa tilassa, voimme antaa sinulle köyhän miehen vinkeet sen torjumiseksi. 

1.   Hanki pimennysverhot
Ala käyttää niitä jo viimeistään juhannuksen jälkeen, jotta silmäsi ja elimistösi tottuvat pimeään. Vältä ulkona liikkumista valoisan aikaan. Maksimoidaksesi pimennysverhojen tarjoaman edun, suosittelemme vierailua näissä pimeissä kulttuurikohteissa: Elokuvat (valitse jokin suomalainen, synkkä elokuva), yökerhot (välttele strobovaloja)  ja ”Pimeä metsä” Pilkkeessä (muista käyttää matkustaessa polarisoituja aurinkolaseja). Maailmanmatkaajille erikoisuutena löytyy Mariaanien hauta, jossa pimeyden loppumista ei tarvitse pelätä.

2.   Nuku paljon
Pimeässä saat helpommin unenpäästä kiinni ja aika kuluu nopeampaa.

3.   Pimeänvastaisuuslasit (AntiDarknessGoggles, ADG)
Voit askarrella ne helposti itse kotioloissa. Tarvitset vain kaksi tyhjää vessapaperirullaa ja teippiä. Kiinnitä vessapaperirullat silmiesi jatkoksi teipillä. Ystävän auttava käsi ei ole tilanteessa pahitteeksi. Sen jälkeen tujuttelet rulliin tasaisin väliajoin kännykkäsi taskulamppusovelluksella. (Kuvassa lasit toiminnassa.)

4.   Ole DareDevil.

Niko-Ville Moilanen&Lauri Kattilakoski

P.S. Kommentoikaa rohkeasti, jos tahdotte seuraavan osan "Mysteeri Yliopistolla" -sarjasta julkaistavan myös äänikirjana. 

Kommentit

  1. Haluan kuulla kaunista ääntänne äänikirjan muodossa

    VastaaPoista
  2. Haluan kuulla kaunista ääntänne äänikirjan muodossa

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Voin luvata, että tehdään äänikirja jostain osasta :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit