Opiskelijaelämää!

Juuri, kun pohdin työn ja opiskelun yhdistämisen haasteista, eteeni sattui pari viikkoa ilman töitä. Hyvin kummallista. Näille viikoille sattui myös tuutorikoulutus ja hyvin intensiivinen papatus siitä, kuinka opiskelu on meidän työtä ja että Siwan kassat tulisi jättää niille, joilla on aikaa käydä töissä. Noh, voimme olla tästä asiasta montaa eri mieltä. Itsehän olen aivan eri mieltä.

Tämän postauksen tarkoitus ei nyt kuitenkaan ole tilittää tästä aiheesta, vaan ajattelin kerrankin vain kertoa kuulumisia. Kuulun siis nyt niihin onnekkaisiin, jotka saavat toivottaa ensi syksynä opintonsa aloittavat tervetulleeksi Lapin yliopistoon! Tuutori Märsynaho hyvvää päevää. Olen siis ottamassa vastaan teitä onnekkaita, jotka pääsette lukemaan sosiaalityötä.

Olen aina ollut suhteellisen aktiivinen tapaus, mutta en ole löytänyt yliopistomaailmasta vielä itselleni sopivaa paikkaa toteuttaa aktiivisuuttani. Mietin tuutorihommaa pitkään ja oman tuutorini rohkaisemana laitoin hakemuksen menemään. Koen, että tätä kautta saan olla aktiivinen ja kaiken lisäksi vielä auttaa muita! Omasta ensimmäisestä syksystä muistan hyvin elävästi epätietoisuuden ja sekavat ohjeistukset koskien Sosionomin (AMK) tutkintoa ja sen yhdistämistä yliopisto-opintoihin. Toivottavasti omat kokemukset auttavat ensi syksynä, kun ohjeistan uusia opiskelijoita opiskelujen alkuun. Jos on jotain kysyttävää tähän aiheeseen liittyen, niin saa kysyä!

Yliopisto tarjoaa siis monenlaisia mahdollisuuksia hyödyntää omia vahvuuksia. Jokainen voi myös halutessaan ottaa rennosti ja katsella meininkejä taka-alalta. Aktiivisuutta olen päässyt toteuttamaan myös opiskelijahaalareiden hommaamisen myötä. Siinäpä se homma olikin. Kuukausien jälkeen saimme lopultakin noutaa valtavan paketin punaisia haalareita, joissa pääsemme edustamaan erilaisiin tapahtumiin, tai niin kuin viime viikonloppuna; muuten vaan rälläämään.

Tulevat sossut haalarihommissa!

Kesä tekee tuloaan ja suuri osa opiskelijatovereista suuntaa kotiseudulle töihin. Itse jään Rovaniemelle, mutta ennen kesän töitä käyn tekemässä pienen, muutaman viikon työkeikan Oulussa! Viime viikonloppuna tuunasimmekin tyttöjen kesken uusia haalareitamme ja nautimme toistemme seurasta. Pakko todeta, että ilman näitä naisia opiskelijaelämä Lapin yliopistossa olisi huomattavasti..vakavampaa ;)

Välillä pitää opiskelijanki löysätä kukkaron nyörejä: Amarillo ja aivan liian rasvaista ruokaa <3
Tämä viikonloppu meneekin sitten kotiseudulla Taivalkoskella. Kerään energiaa loppukevään opintoihin pihasaunasta, eläimistä, perheestä ja ystävistä <3

Hyvää pääsiäistä!

Minna

Kommentit

Suositut tekstit