eSports – Nörtin matka kellarista estradille


Nörttejä pimeässä kellarissa vääntämässä tietokoneiden ääressä ampumispeliä, hiki haisee, energiajuoma virtaa ja suihku unohtuu. Äiti huutaa syömään, mutta nyt ei kerkeä; tärkeä matsi on kesken. Sosiaaliset suhteet unohtuvat, auringon valoa ei ole nähty vuosiin ja isäsikin kutsuu sinua Niko-Villen sijaan nickilläsi BobbonixXxdynamiteshooter99. Onko tämä oletuksesi pelaamisesta ja pelaajista? Olet osittain oikeassa, mutta Lauri ja Niko-Ville kertovat sinulle totuuden pelaamisesta.

Pelaaminen on ajanhukkaa

Se on enemmänkin ajanviete ja harrastus kuin ajanhukkaa. Ajantaju sen sijaan saattaa hukkua. Voittoputkessa ei oikein voi lopettaa ja, jos lopetat häviöön, olet koko päivän huonolla tuulella. Mikä pirullinen noidankehä! Pelaajille pelaaminen on harrastus siinä, missä lukeminen, runojen kirjoittaminen tai ihmisten vakoileminen jollekin toiselle.

Vain nörtittien touhua hikiluolissa

Väärin. Pelaaminen on nostamassa päätä myös normaalien ihmisten keskuudessa. Kuvitteletko, ettet pelaa mitään; yritätkö saada karkkeja nättiin riviin tai käytkö hoitamassa farmiasi iltaisin Facebookissa? Narahdit housut kintuissa.

Pelaamalla sinusta tulee huonompi ihminen

Väärin. Tutkimukset osoittavat pelaamisen parantavan refleksejä, sorminäppäryyttä, keskittymiskykyä, nopeaa päätöksentekoa, ongelmanratkaisua ja kielitaitoa. Tarpeeksi pelaamalla sinusta voi tulla jopa yli-ihminen. Vai oletko koskaan yrittänyt rakentaa Minecraftissä hellaa? Not a simple task. Pelaava nuoriso rakentaa kokonaisen kaupungin käden käänteessä etkä itse saa kasaan edes yksinkertaista hellaa. Typerä peli.

Pelaamisessa ei saa rahaa

Väärin. Muistat varmasti äitisi sanoneen sinulle, ettei sinusta tule koskaan mitään pelaamalla. Äitisi oli väärässä. Nykypäivänä peräkammarin poika voi nousta koko kansan sankariksi. Ammattipelaajat tienaavat rahaa turnauksissa pärjäämällä, striimaamalla pelaamistaan ja lahjoitusten avulla. Nämä pelimannit tienaavat vuositasolla enemmän kuin tavallinen pulliainen ennen eläkeikää. Hemmetti.

Osa joukkueista ja pelaajista saa myös kuukausipalkkaa siitä, että he treenaavat päivittäin ja käyvät turnauksissa. Ja kuten urheilussa aina, sponsorit ovat myös tärkeässä roolissa. Kerrottakoon, että turnausten palkintopotti saattaa kohota sadoista tuhansista miljooniin. Esimerkiksi Amerikassa järjestetyssä League Of Legendsin turnauksessa palkintopotti oli viisi miljoonaa dollaria. Straight to your face mom.

Pelatessa aggressiotaso nousee

Totta. 

Lauri ja Niko-Ville

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit