Vinkit talvesta selviytymiseen

Hellou! 


Kohta alkaakin monien pelkäämä ajanjakso: kaamos! Aurinko nousee myöhään, jos edes nousee ja laskee ennen kuin on ehtinyt edes läpyt heittää.  Valmistautukaa vuodenaikaan, jolloin auringonvaloa on vähemmän kuin vampyyrin unelmalomalla. Mutta ei hätää sillä tässä on lopullinen oppaanne kaamoksesta selviytymiseen! 

1. Hyggeile talven tunnelmassa

Heittäyty lifestyle-bloggeriksi ja ala romantisoimaan pimeää ja kylmää vuodenaikaa. Omaksu tanskalainen "hygge"-käsite kyhjöttämällä peittojen, hyvien kirjojen ja suosikkielokuvien kanssa. Ajattele sitä äärimmäisenä kodikkaana horrostilana. Ota vastaan ikuinen hämäryys pukeutumalla kodikkaisiin villapaitakerroksiin, huiveihin ja trendikkäisiin karvahattuihin. Juo glögiä takan ääressä (youtube-video takasta käy). Sytytä opiskelijaboksiisi kynttilöitä.

2. Ajoita ulkoilu päiväsaikaan

Tiedän, että valoisat tunnit ovat monelle tehokkaimpia työtunteja. Kuitenkin suosittelen, että aikatauluttaisit edes yhden happihyppelyn sillä ajalle, kun ulkona on valoisaa. Näin ei elä täysin pimeydessä

3. Kuumia juomia runsaasti

Varastoi kuumaa kaakaota, yrttiteetä ja mitä tahansa makunystyröitäsi kutkuttavaa juomaa. Mikään ei lämmitä sielua paremmin kuin höyryävä muki hyvää. Bonuspisteitä vaahtokarkeista. 

4. Ota talvesta kaikki irti

Aika kanavoida sisäinen talviolympialaisesi! Harrasta hiihtoa, lumilautailua, luistelua tai avantouintia Rovaniemellä ei ainakaan lopu talvitekeminen

5. Bongaile revontulia 

Kun taivas pimenee, jahtaa vaikeasti havaittavia revontulia. Lataa Aurora-appi joka kertoo sinulle missä ja milloin revontulia näkyy, kiskaise lämmintä päälle ja suuntaa bongailemaan revontulia. 

6. Vitamiinilisät

Valitettavasti tässä vaiheessa talvea on otettava järeät keinot käyttöön: Harkitse D-vitamiinilisien popsimista, multivitamiinia ja sinkkiä. Se on salainen ase talvibluesia vastaan. Nyt on vielä paljon koronaa ja muita tauteja liikkeellä, ja sinkki ennaltaehkäisee flunssaa. 

6. Ota kaikki irti luonnosta

Tutki paikallisia talvimaisemia! Lähde patikoimaan, rakenna lumiukkoja, you name it. 

Muista, että vaikka aurinko saattaa pitää lomaa Lapin talven aikana, seikkailunhalu ja viihtyisyys kukoistavat! Kerää siis ystäväsi, laita varusteet päälle ja tee tästä auringottomasta talvesta unohtumaton kausi.

Tsemppiä talveen!

-Freya, OTK

Kommentit

Suositut tekstit