Pitäisikö perua opiskelupaikka?


Onnittelut opiskelupaikasta kaikille teille uusille oppilaille.
 
Muutto Rovaniemelle voi olla pelottavaa, minulle se oli. Muutin Rovaniemelle kolme vuotta sitten. En muuttanut niin kaukaa kuin moni teistä, vaan saavuin tänne Oulusta. Kotiin täältä on vain 220 kilometriä, mutta silti hirvitti. Ensimmäinen hakuvaihtoehtoni oli ollut Helsinki, mutta söhlittyäni ennakkotehtävissä täytyi minun vaihtaa Rovaniemi ykköspaikalle. Heinäkuussa sain viestin, että minulle on myönnetty opiskelupaikka Lapin yliopistosta. Ensimmäinen ajatus oli, että “pitäisikö minun perua opiskelupaikka?”.

Napapiirillä koulutie voi näyttää tältä.


Muistan elävästi elokuun kymmenennen päivän, kun toin muuttokuorman Rovaniemelle. Mietin mielessäni, että tänne ei kaverit löydä helposti kylään. Minulla oli jo muutama ystävä valmiina Rovaniemellä, mutta hekin kannustivat sanoilla “on täällä kuule pimiää talvella”. Ei se paljon naurattanut. Pitkä ja pilkkopimeä talvi tuntui jotenkin henkisesti raskaalta ajalta uudessa kaupungissa. Olenhan kesän lapsi ja valo pitää minut liikkeessä. En edes tiedä miksi mietin moista, koska täällähän on todellisuudessa yhtä pimeää kuin Oulussa tai kotikylälläni Vaalassa. Todellisuudessa kai pelkäsin vain uutta ajanjaksoa elämässäni. Pelkäsin myös, että täällä tulee olemaan todella tylsää.

Uskokaa tai älkää kaikki nämä epäilevät ja pelokkaat ajatukset ovat karisseet. Saavuin nyt kolmatta kertaa Rovaniemelle aloittamaan opiskeluvuotta. Helsinki – Rovaniemi junamatka kesti 8 tuntia ja perille päästyäni mietin vain, että on tämä hieno paikka. Mukava päästä taas tekemään lätynpaistoretkiä Ounasvaaran laavulle, urheilemaan Santasportille ja viettämään aikaa yliopistolla. Olen myös huomannut, että tännehän on todella helppo houkutella kavereita kylään. Tämähän on Suomen pääkaupunki talvella. Tietynlaista valoa talveen tuovat turistit pilkkihaalareissa haahuilemassa Rovakadulla ja kyselemässä mistä löytää revontulia.


Hiihtoretki Kilpisjärvellä. 


Lumisurffausta Rovaniemellä 


Pilkillä Ounasjoen jäällä.


Tässä pienet vinkit uusille Rovaniemeläisille:

- Santasport

Santasportilta löytyy kaikki tarvittava himourheilijalle esimerkiksi: juoksuradat, painonnostolavat, uimahalli, liikuntahalli ja paljon muuta.

- Laavut

Rovaniemellä sijaitsee paljon matalankynnyksen retkeilypaikkoja kuten Ounasvaaran laavu. Siellä on myös hieno näköalatorni. Talvella Kemijokea pitkin pääsee hiihtämään Alakorkalon laavulle, sillä joelle vedetään talvisin hieno latu.

- Osta hyvät talvivarusteet

Suosittelen ostamaan kunnon talvikengät, untuvatakin ja kerraston. Koulumatkoilla ei ole mukava palella.

- Käy viikonloppureissuilla pohjoisessa.

Bussilla pääsee nätisti Ylläkselle, Leville, Saariselälle jne.


Nämä terveiset uusille opiskelijoille kirjoitti Heikki-Veikko. Opiskelen kolmatta vuotta teollista muotoilua. Olen tämän vuoden taiteiden tiedekunnan sisällöntuottaja.
Kommentit

Suositut tekstit