Kommuunielämää -Asumisesta opiskelijana 1/3

 


Kommuunin portailta räpsästy potretti. Kasassa koko kööriMoikkelis!

Täällä oon mä, Maria ja tän lukuvuoden osalta ekan postauksen parissa. Opiskelen toista vuotta kasvatustieteitä Lapin yliopistossa. Tää on myös mun toinen vuosi Rovaniemellä. Fuksivuoden jälkeen toisen vuoden opintoja ei tarvitse aloittaa yhtä jännittynein fiiliksin. Muutoksen tuulia tuo tietysti etätyöskentely ja siihen orientoituminen. Itse oon kuitenkin etätyöskentelyyn jokseenkin tottunut jo viime vuoden aikana, sillä reissasin paljon Rovaniemen ja Keski-Suomen välillä.

Suurin muutos omalla kohdallani viime vuoteen verrattuna ovat muuttuneet asumisjärjestelyt: Asuin ensimmäisen vuoden kommuunissa kolmen, ihanan nuoren naisen kanssa. Nyt asunkin omillani. Molemmissa asumisjärjestelyissä on tietysti omat puolensa. Tässä pieni lista siitä, mitä oon ikävöinyt kommuuniasumisessa:

1.Apu löytyy SUPER läheltä:

Olipa kyse sitten unohtuneesta avaimesta tai vaikkapa tyhjästä vatsasta, löytyy apu läheltä. Muistan eräänkin kerran kun tulin kotiin pitkän matkustamisen jälkeen aivan tyhjällä vatsalla ja kotoa löytyi aina joku joka tarjosi evästä ensihätään. Nyt tulen kotiin ja jääkaapissa odottaa vain valo ellen sinne itse ole mitään ostanut. Myöskään avaimen unohtuessa ei tarvitse soitella isännöintiin.

2. Kuulumisten vaihtaminen esim. aamupalalla

Herätessäsi tiedät, että edessä on pitkä päivä opintojen parissa. Et kerkeä sopimaan treffejä ystävien kanssa vaikka kuinka haluaisit. Kommuunissa oli ihanaa, kun saattoi kuitenkin viettää pienen tuokion jutellen niitä näitä ennen päivän askareisiin kiirehtimistä. Huikkasipa joku usein myös tsempit kiireiseen päivään.

3.Yhteisöllisyys

Meidän kommuuni puhalsi todellakin yhteen hiileen. Vietettiin paljon aikaa yhdessä mm. extempore käppäilyiden tai saunailtojen merkeissä. Oli ihanaa tuntea kuuluvansa porukkaan. Meidän porukka pitää yhteyttä edelleen. Ollaankin päätetty kertoa meidän yhteiselosta uuden Lapin ylioposton Opiskelijaelämää podcastin jaksoissa. 

Tulette kuulemaan mm. lisää plussia ja vähän miinuksiakin kommuuniasumisesta, sekä vähän myös yleistä höpinää asumiseen (ja muuhun sekalaiseen) liittyen. Olkaahan siis kuulolla lokakuun puolella! Lisätietoja podcastista ilmestyy yliopiston viestintäkanaviin lähiaikoina. Meinaan jatkaa asumiseen liittyviä pohdintoja lisää myös täällä blogin puolella. Seuraavassa postauksessa ihmetellään mm: Miten kimppakämpän saa toimimaan?

Seuraavaan kertaan siis! :)

Maria / KTK


Kommentit

Suositut tekstit