Kansainvälisty Lapin yliopistossa!

Heips vaan kaikille!

Se olis ensimmäinen postaus tältä vuodelta mun osalta tulilla. Täällä Rovaniemellä pakkaset paukkuu ja suurin osa meistä opiskelijoista on palannut opintojen pariin. Näin sydäntalvella useampi meistä harrastaa urheilua mielellään omalta kotisohvalta käsin, vaikkapa toisten hiihtosuorituksia ruudun takaa seuraten. Urheilu ei kuitenkaan ole ainoa asia jota voi harrastaa mukavasti omalta sohvalta käsin. Kun matkakuume iskee mutta kouluhommaa riittää  sen verran, ettei reissuun noin vain lähdetä, niin meillä Lapin yliopistossa voit lievittää matkakuumettasi kansainvälistymällä ihan täältä kotikaupungistasi käsin. -Mukavasti vaikkapa kahvikupposen äärellä. Samalla saat uusia tuttavuuksia ja parannat kieli-, sekä kommunikaatiotaitojasi. Tässä postauksessa ajattelin esitellä yliopistomme tarjoamia kansainvälistymismahdollisuuksia hieman tarkemmin.Yliopistossamme opiskelee tällä hetkellä useita kansainvälisiä opiskelijoita. Useat suorittavat täällä koko maisteriohjelman. Yksi maisteriohjelmaa suorittavista yliopistomme opiskelijoista on Tina, joka on tullut Saksasta suorittamaan mediakasvatuksen maisteriohjelmaa englanniksi. Juteltiin Tinan kanssa Lapin yliopiston opiskelijoiden (mukaan lukien kansainväliset opiskelijat) kohtaamisista. Tina olisi halukas oppimaan suomea ja kannustaakin opiskelijoita tulemaan rohkeesti juttusille kansainvälisten opiskelijoiden kanssa vaikkapa yliopiston käytävillä, luentoa odotellessa: "Jos en heti ymmärrä mitä haluat sanoa, niin voit toistaa sen minulle. Löydämme varmasti yhteisen kielen ja juttu alkaa luistamaan". Itse koen, että tällaisessa kohtaamisessa oma itsevarmuus ihmisten välisessä kanssakäymisessä kehittyy ja kehonkielen käyttö ruokkii luovuutta. Sanavarasto laajenee kun on mietittävä vaihtoehtoisia ilmaisuja ja ehkä myös englannin puhumiseen tulee sujuvuutta. Tina myös toivoo, että saisi lisää tietoa Lapin yliopiston tapahtumista. Tämä mahdollistaisi enemmän kohtaamisia, rennoissa merkeissä.
Tina houkutteli mut kielikylpyyn keskustassa sijaitsevassa cafe Koti:ssa järjestettävään Cafe Linguaan. Tutustuin kahvilassa Laura Ukkolaan ja hän kertoi, että Cafe Lingua on Lapin yliopiston kielikeskuksen järjestämä ilmainen kielikahvila. Kahvilaan voi osallistua kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Se alkaa kello 18 ja kestää kaksi tuntia. Kahvilassa on tarkoitus harjoitella joka toinen viikko vaihtuvia kieliä rennosti jutustellen ja esimerkiksi pelaillen erilaisia pelejä. Kielet jakautuvat pöytien mukaan, joista voi sitten valita itseään eniten kiinnostavan. Suomea ja englantia on tarjolla joka viikko. Omasta kielitasosta ei tarvitse murehtia. -Tärkeintä on pitää hauskaa! Cafe Linguaan voi osallistua myös muut kuin Lapin yliopiston opiskelijat.


Rentoa yhdessäoloa ja uusia tuttavuuksia: Mulle erittäin sopiva tapa oppia uusia kieliä ja toisaalta terästää vaikka just englannin puhumista. Kannustan suakin (vaikka uuden lukukauden kunniaks) hakeutumaan kohtaamisiin meidän kansainvälisten opiskelijoiden kanssa tai osallistumaan kielikylpyyn Cafe Linguaan.

Morjens, aurinkoisia talvipäiviä ja seuraavaan postaukseen!

-Maria, KTK

Kommentit

Suositut tekstit