Let's play a game


…. nimittäin on taas se aika vuodesta, kun aletaan kilpailla kesätöistä.


Marraskuu vain katosi jonnekin ja minulle se tarkoittaa, että taas on vuosi lisää mittarissa. Vuotta vanhempana ja viisaampana? On hyvä alkaa käymään läpi viime kesän työhakemuksia ja miettiä mikä meni vikaan. En nimittäin vieläkään ole ollut yhtenäkään kesänä oman alan kesätöissä, ja kyllä tämä huolestuttaa minua suuresti. Olen kuitenkin onneksi opintojen ohessa työskennellyt parissa asianajotoimistossa, joten täysin vailla oman alan työkokemusta en ole. Nyt näin neljäntenä vuonna on kova usko ja toivo siihen, että ensi kevään ja kesän viettäisin oman alan töissä.


Meillä maisterivaiheessa ei ole enää hirveästi pakollisia läsnäoloja, mutta muuten tekemistä kyllä riittää. Työhaun lisäksi sain jotenkin kasattua lähes kaiken marras-joulukuuhun. Onneksi joulu”loma” häämöttää jo viikon päässä. Siksi ”loma”, että ihan vaan joulutunnelmaa luomaan esimerkiksi oikeushistorian lopputyön palautus on sopivasti 24.12 klo.12.00. Kerkiäähän sen palauttaa juuri sopivasti ennen joulurauhan julistamista. Opiskeluja enemmän lomailua häiritsee kuitenkin juuri työnhaku. Se on yllättävän aikaa vievää ja raskasta. Yhden hakemuksen valmistuttua on aivan loppu ja voisikin palkita itsensä vapaa illalla, mutta ehei, vielä noin 125347623532 hakemusta tekemättä.


Onnekkaita ovat ne, kellä on suhteita. Me, joilla niitä ei ole, saamme aloittaa joka vuotisen hakemusrumban. Nyt on aika hioa CV viimeisen päälle minttiin: hankkia uusi pätevä CV-kuva, ehkä muuttaa asettelua, lisätä mahdolliset uudet työpestit ja muutenkin päivittää ansioluettelo vastaamaan suuria saavutuksiasi. Muistithan päivittää myös Linkedin-profiilin? Muutenkin täytyy olla valmiina olemaan paras aina ja kaikessa, osaat joka homman ja jos et, niin vähintään olet innokas oppimaan sen ominpäin vaikka heti. Minulle itseni ja taitojeni kehuminen on edelleen vaikeaa, joka kerta hakemusta tehdessä tuntuu, että ainakin vähän valehtelen.


Tämän vuoden kisassa olen siitä hyvässä asemassa, että opintoni ovat siinä vaiheessa, että voin lähteä Rovaniemeltä ja aloittaa työt melkein milloin vain. Tarkoituksenani olisi tehdä tammikuussa viimeinen pakollinen tentti pois ja käydä korottomassa yhtä tenttiä, mutta muuten olen suorittanut kaiken. Tämä tarkoittaa siis myös sitä, että noppasaldoni alkaa olla reilusti yli 200 ja sitäkin ehkä arvostetaan. Näillä saan siis etulyöntiasemaa itseäni nuorempiin opiskeloihin, mutta vielä olisi voitettavana kaikki muut maisterivaiheen opiskelijat. Tekemistä siis riittää.Rentouttavaa joululomaa ja onnea työnhakuun - may the odds be ever in your favor!

Kommentit

Suositut tekstit