Vuosi elämästäni

Fuksivuosi on pian takana, sillä allekirjoittaneella on jäljellä enää huominen luento sekä pari kirjallista tehtävää. Ja sitten alkaa ansaittu kesäloma. Vuosi on mennyt aivan järjettömällä vauhdilla, ihan vastahan me kierrettiin opiskelijatuutoreiden kanssa pitkin yliopistoa tutustumassa paikkoihin. Kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja vatsanpohjassa tuntui jännittävä kutina.


Kulunut vuosi onkin ollut itselleni yksi elämäni parhaista. Vaikka sopeutuminen Rovaniemelle on ollut hankalaa ja jatkuva koti-ikävä painanut mieltä, on vuoteen mahtunut myös uuden oppimisen riemua sekä ihaniin ihmisiin tutustumista. Opiskeluryhmästämme on muodostunut tiivis yhteisö, jossa autetaan kaveria ja huolehditaan jokainen oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan. Vaikka olenkin erittäin onnellinen opintojeni nopeutumisesta, aiheuttaa maisteriopintoihin siirtyminen tietynlaista haikeutta: syksyllä on vastassa täysin vieras porukka ja kaikki täytyy aloittaa ikään kuin alusta. Sopeutua uuteen ryhmään ja tottua taas niihin vatsassa lentäviin perhosiin.

Viime vuosi on myös opettanut paljon itsestäni ja ilokseni olen huomannut selviäväni mistä tahansa – jos vain haluan sitä tarpeeksi. Koulutehtäviä on painettu yötä myöten ja muutama kyynelkin on heikolla hetkellä tullut tirautettua. Mahdottomalta tuntuvista tilanteista (ja tehtävistä) on selvitty ja mikä tärkeintä, se oma juttuni on viimein löytynyt. Rohkein päätökseni ikinä olikin irtisanoutua vakituisesta työstä ja alkaa etsiä omaa polkuani tässä maailmassa. Ja päivääkään en ole sitä katunut. Hyppy tuntemattomaan kannatti.

Tsemppiä pääsykokeisiin valmistautuville ja oikein ihanaa kesää aivan jokaiselle!

-Johanna

//


Freshman year is almost over and summer vacation is right around the corner. The year has gone so fast and it feels like yesterday when we wondered around the university with student tutors. Everything felt new and exciting and we all had butterflies in our stomach.

This past year has been the best of my life and even though it was difficult for me to settle in Rovaniemi the year has had many successful moments and wonderful new people. I actually feel a bit sad to move to master’s studies: in the fall there will be all new people and everything has to start from the beginning. And feel the butterflies again.

Resigning from my old job and starting to find my place in this world was the bravest decision of my life. And jump to the unknown was worth it.

Have a wonderful summer you all!

-Johanna 

Kommentit

Suositut tekstit