Kolme kovaa vinkkiä pakkasilmoihinAamuhämärässä tihrustan hieman kohmettuneen keittiön ikkunan lävitse lämpömittaria. -32. Ei kyllä yllätä, ollaanhan me Lapissa. Matka vaatekaapin syövereihin siis alkakoon! Pakkanen on pukeutumis- ja asennekysymys, on äitini sanonut aina. Eteisen lattialla lohduttoman näköinen metrin mittainen kasa, josta riittäis ainakin viidelle hengelle viikoksi vaatetta. Ei, vaan #ootd eli tuttavallisemmin outfit of the day, on tänään viisi kerrosta vaatetta, vähintään kahdet villakalsarit ja villapaita. Päähän valikoin karvalakin ja kaulaan kaksi villahuivia. Viimeisenä ja tärkeimpänä - villasukat ja vinkkelit (eli ts. huopikkaat, jos joltakulta meni ohitse). 

Viime viikolla meitä lappilaisia ja melkein koko Suomen kansaa "hellittiin"  tulipalopakkasilla. Joululomilta paluu olikin astetta viileämpi. Useampana päivänä päälle tuli iskettyä lähes kaikki vaatevaraston lämpimimmän rytkyt, mitä tielleni tuli. Väkisinkin hyrisen kylmyydestä muistellessa omia nuoruusvuosia, jolloin viiletettiin milloin takki auki tai ilman pipoa parinkymmenen pakkasissa - ihan vaan, koska niin täytyi ja jottei tukka menisi pilalle. En pistäisi nokkaani enää sellaisissa vaatteissa ulos mistään hinnasta.

Kanssatoverini, ajattelin muistin virkistyksenä kerätä kolme tärkeintä vinkkiä pakkasilmojen selättämiseen, jos siis on aivan pakko pistää nokkaa ulos tulipalopakkasilla.

1. Pue kerroksia, mutta muista myös vähentää välillä! - Kun lähdet ulos, pue paljon kerroksia! Jos joudut piipahtamaan välillä sisätiloissa, muista välittömästi vähentää kerroksia. Mikään ei ole niin ikävää, kun hikisenä ulos meneminen. Siinä kylmettyy varmasti!

2. Villaa! -  Muista laadukkaat materiaalit. Merinovillaa, villaa.. mitä näitä nyt on! Pakkanen, solet melkein välineurheilua! Mutta tosipuheessa laadukas merinosukka lämmittää puolet enemmän kuin puuvillaisen sukan ja villasukan yhdistelmä. Kokeile ja ylläty! 

3. Suojaa kasvot! - Kasvot - posket ja nenä jää usein suojaamatta viimalta. Heitä kaulalle lämmin villahuivi, johon voit upottaa myös kasvosi. 


Kun olet tsekannut edellämainitut kohdat ja tunnet eteisessä pieniä hikikarpaloita otsallasi, jotka ovat taatusti vuodattamisen arvoisia, olet valmis astumaan viileään ulkoilmaan. Nauti, maisema on taatusti kaunis!

Kommentit

Suositut tekstit