Iloja ja murheitaLupa napsahti! Minä valmistun. Can´t believe it!

Graduni siis lähtee painoon, tai lähti jo. Odottelen sitä nyt pari päivää ja sitten se meneekin tiedekuntaan, kirjastoon, arvostelijoille jne. Seuraavassa tiedekuntaneuvostossa se sitten ilmeisesti lyödään läpi! Kylläpä tuntuu mukavalle, ei ihmeelliselle, ei hullulle, ei mahtavalla mutta tuntuu hyvälle. Myös maturiteetin teko seuraavana yleisenä tenttipäivänä on nyt mahdollista.

Kirjoittelen tätä tekstiä Vantaalta käsin. Olen tekemässä serkkutytön luokanopesijaisuutta eräässä koulussa ja näin iltaisin on aikaa ajatella ihan vain omaa elämääkin! Pieni varoituksen sana kuitenkin teille, jotka suunnittelette tekevänne paljon töitä opintojen ohella. Heti, kun teet täyttä työpäivää, koulujutut yms siihen liittyvä jää vain tekemättä. Esimerkiksi viime viikolla tein joka päivä työhakemuksia ja selailin työpaikkoja. Tällä viikolla sijaisuutta tehdessäni en ole tehnyt mitään. Töihin, töistä kotiin, jotain liikuntaa, ruokaa, ja sitten onkin jo ilta joka menee TV:tä katsellessa ja nettiä selatessa. Lisäksi myös seuraavan päivän työtehtäviin täytyy vähän tutustua. Aika tuntuu kuluvan kaikkeen muuhun. Tätä blogiakin oli oikein pakko pakottaa itseni kirjoittamaan.

On pakko ottaa kantaa viime aikoina julkisuudessa velloneeseen aiheeseen. Eli Helsingissä, Alppilan koulun yläasteella oppilaan ruokalasta voimakeinoin poistaneen opettajan tilanteeseen. Juuri radiosta kuulin, että opettaja irtisanottiin. K-ä-s-i-t-t-ä-m-ä-t-ö-n-t-ä.  Aikuiskasvatustieteen opiskelijana voin vain olla tyytyväinen, ettei yliopisto minua opettajaopiskelijaksi aikoinaan hyväksynyt.  Kuka tuollaiseen ammattiin haluaa? Oppilaat pitävät koulussa kuria ja sääntöjä. Ja maailma haukkuu vielä opettajia. Noh, en tunne tilannetta, en ole nähnyt tilannetta, mutta onko tilanteessa jotain väärää opettajan kannalta? Laki sanoo, että opettajalla on oikeus poistaa voimakeinoin häiriköivä oppilas luokkatilasta, jos tämä ei suostu itse poistumaan.  Näinhän tilanne julkisuuden mukaan oli, häiriköivä oppilas, ruokala, poisto voimakeinoin. Kun kerran sitä tarkemmin ei ole määritelty, syy on automaattisesti työtään tekevän opettajan, eikä äidin häiriköivän pikku kullannupun. Mutta ehkä nykyaikana auktoriteettia ei ole enää olemassa ja sitä ei nuorten tarvitse tunnistaa. Good luck with that! Tästä syystä, Alppilan koulun jäljelle jääneiden opettajien työ on varmasti vielä vaikeampaa. 

Kevät onneksi nostaa jälleen päätään ja täällä Vantaallakin on lunta maassa enää suhteellisen vähän. Rovaniemellä kuulemm paistaa aurinko, sitähän siellä on riittänyt viimeiset pari kuukautta. 

Kommentit

Suositut tekstit