Ympäri käydään yhteen tullaanGradu on nyt saatu päätökseen ja lähetetty ohjaajalle. Seuraavassa päivityksessäni tiedättekin sitten, saatiinko se kansituslupa vai ei.  Kaiken järjen mukaisesti sen pitäisi sieltä tulla, sillä edellisessä viestiää sain kommenttia tyyliin ”Nämä kun vielä korjaat niin kyllä se kansituslupa heltiää…”

Tässä vaiheessa opintoja aika menee töitä hakiessa. Mol.fi:ssä käydään jatkuvasti, jopa pari kertaa päivässä. Oulu, Turku, Tampere, Vaasa, Rovaniemi…..näitä kaupunkeja pidä nyt ennen kaikkea silmällä. Helsinkiin ei kiinnosta lähteä, vaikka sieltä työ ehkä helpoiten löytyisi. mutta kun Pohjosen poika ei kestä niitä ruuhkia, ihmismääriä, yms ongelmia mitä pääkaupunkiseutumme mahdollisesti tarjoaa. Onneksi on vapaus valita. Suomi on pitkä maa, yli 1000km. Siltä väliltä varmasti löytyy jokin kiva paikkakunta missä elämänsä saa laitettua aloilleen.  

Tutkin tässä aikaisempia blogikirjoituksiani ja huomasin, että pysyn aina tiukasti aiheessa. Eli yliopisto-opinnoissa siis. Noh, irrotellaan vähän. Kokkaustaitoni on alkanut ruostumaan hurjasti opiskeluaikana. Hommahan on nimittäin niin, että päivällä syödään (usein) oikein hyvää Fazer Amican tarjoamaa, halpaa ruokaa. Tällä aterialla pärjää helposti sinne iltapäivän tunneille. Sitä luulisi, että illansuussa laittaisi kotona ruokaa, mutta täytyy tunnustaa, että suosin aina tuota urheiluopiston Fazer  Amicaa, joka tarjoaa opiskelijahintaista  ruokaa myös päivällisaikaan. Näin tulee syötyä mahdollisesti kuutena päivänä viikossa valmiiksi laitettua ruokaa (jotkut Amicat ovat auki myös lauantaisin…), joten omalle kokkaukselle ei jää aikaa eikä kyllä tuohon hintaan edes halua.  

Opintojen lähestyessä loppuaan ei oi olla miettimättä taloudellisia kysymyksiä. Miten pärjätä, jo töitä ei löydy heti opintojen jälkeen? Työttömäksi joutuminen/alkaminen ei valitettavasti palvele mitään tarkoitusta, jos olet lukenut sen viisi vuotta jotain yliopistossa. Jotenkin koko opiskeluaika menee siinä humussa, että kyllähän töitä sitten löytyy valmistumisen jälkeen mutta helppoa tämä ei ainakaan ole. Sitä ei ainakaan kannata pitää itsestäänselvyytenä. Koska tässä vaiheessa se alkaa oikeasti huolestuttaa ja pelottaa.

Kommentit

Suositut tekstit