Oodi YTHS:lle

Aina välillä sitä muistaa, kuinka hitsin onnekas sitä onkaan kun on päässyt yliopistoon. Ihan senkin puolesta, että saa laadukasta terveydenhoitoa. Tiedetään tiedetään, monella on varmaankin sananen sanottavana tästä, mutta let's face it. Onhan se nyt hienoa, että meille on järjestetty terveydenhuolto ja ihan yliopiston yhteyteen. En tiedä, kuinka monella teistä on tuttavia AMK:ssa mutta kysykääpä joskus heidän terveydenhuollostaan. Muutama oma tuttavani ei edes tiennyt missä heidän terveydenhoitajansa vastaanotto on, saatika sitä missä he voivat käydä lääkärissä.

En mie oikeastaan ihmettele näitä muutamia n:nnen vuoden opiskelijoita, jotka pitävät itsensä kirjoilla osittain siksi, että saisivat käydä YTHS:llä. Palvelut ovat ennen kaikkea edullisia eikä kuitenkaan tarvitse käydä missään konitohtorilla. Jos jotain palvelua ei ole tarpeen vaatiessa saatavilla, se hoidetaan ostopalveluna.

Toivottavasti YTHS ei tulevaisuudessa kärsi yhtään nykyistä enempää lääkäripulasta, vaikka yksityinenhän se tavallaan onkin. Ei kuitenkaan ehkä yhtä tuottoisa lääkärille kuin normaali yksityispraktiikka.

Käyttäkää ihmeessä niitä palveluja, joita teille on järjestetty. Mie ainakin olen suunnitellut hoidattavani kaiken aasta ööhön ennen kuin valmistun, seuraavat käynnit ovatkin jo turkasen hintavia. Ainakin hammashoidon osalta. Totta kai paras lääke on ehkäistä mahdollisia sairauksia, eli ravinnon ja liikunnan nauttiminen sopivassa suhteessa. Opiskelijanakaan ei ole varaa laiminlyödä omaa hyvinvointiaan, vaan kuten työelämässä niin  myös opiskelussa hyvä fyysinen ja henkinen terveydentila on opiskelumenestyksen yksi edellytys.

Popsi popsi porkkanaa, saatat tarvita sitä ainakin viikonlopun Poronkuseman jälkeen!

EDIT: Huomasinpa juuri, että myös Erkka on ehtinyt laulaa kiitoslauluaan YTHS:lle. Ei se mitään, sehän vain vahvistaa tätä meikäläisenkin sanomaa palvelun loistavuudesta ;)

Kommentit

Suositut tekstit