Studentum arctica

Koskapa blogin kuvaus kuuluu seuraavalla tavalla: "Kirjoittajat kertovat omasta näkökulmastaan, millaista on opiskelijaelämä Lapissa", aion nyt valaista hieman, millaista on opiskella/asua Lapissa.


Syksy: Ruska alkaa, jee! Kaikkialla on niin kaunista, päivät ovat lämpimiä ja uusi syksy antaa (turhaan) uskoa uudesta opiskeluinnosta. Tätä kestää ensimmäisen kurssin ajan. Sitten alkaa vesisade, yöpakkaset ja liukkaat kelit. Metsästyskauden startatessa punanuttuisia miehiä vilisee silmissä, eivätkä ne ole Joulupukin tonttuja. Moni hankkii itselleen flunssan tarpoessaan Tivolista kotiin puutteellisella varustuksella,alkoholi ei paljon ulkoa lämmitä.


Talvi: Hemmetin kylmä. Lunta alkaa tulla keskimäärin marraskuun puolella, siihen asti taivaalta tulee räntää tahi vettä. Kaikki odottavat lähestyvää joulua, paitsi sesonkityöläiset (allekirjoittanut mukaan lukien), jotka ovat joulunakin töissä. Eikä jouluaatosta edes makseta ylimääräistä palkkaa. Idyllinen joulu aloitetaan lokakuun paikkeilla, joten jouluun mennessä kaikki rovaniemeläiset ovat joulua kurkkuaan myöten täynnä ja haluavat tuikata tulen Santaparkin nurkalle. Joulun jälkeen voi sitten yrittää rentoutua, brittien jälkeen Lapin valtaavat venäläisturistit.


Kevät: Sataa taas. Joka puolella on loskaa, ja takatalvi iskee vapun tienoilla. Joet tulvivat, ja aurinko ei vielä lämmitä tarpeeksi, ainakaan tuulisella säällä. Sinnikkäimmät sissit korkkaavat kuitenkin pussikaljoittelun ja jäätelökesän ennen kesäkuuta. Koko kevät on lähetelty työhakemuksia ja CV:tä naama  harmaana koneella istuen. Tuskinpa edes tärppää.


Kesä: KUUMA! SÄÄSKIÄ! AAAAAH! Siinä lyhykäisyydessään Lapin kesä. Aurinko paistaa yötä päivää, ei saa nukuttua, sääsket vinkuvat korvan juuressa ja linnut karjuvat puissa.Kesällä opiskelija joko a)painaa duunia b) opiskelee kesäopintotuen turvin tai c) molempia. Aamen.


Enpä silti vaihtaisi vaikkapa pääkaupunkiseutuun. Sieltä kun puuttuu Lapin luonto.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Se julkaistaan mahdollisimman pian.

Suositut tekstit