SirpaleitaHeippa!


Ensin pieni ajatus, johon tänään törmäsin ja joka on mun mielestä aika mainio:

"Create a life that feels good on the inside. Not one that just looks good on the outside."
                                                                 -Unknowm 

Huomasin myös tuossa viikon loppupuolella kivan jutun! Lapin yliopistoon on enarimäärä hakijoita! Ja meille oikikseen sata aiempaa enemmän! Minä luulen, että jotkut teistä lukee tätä blogia. Ei muuta kuin good luck! Loistava päätös, onnittelen! Koettakaa sinnitellä siellä kirjojen parissa. Kerron teille salaisuuden; niin porukka tekee täällä tiedekunnan sisälläkin..sinnittelee. Tuo aurinko on aikamoinen Viettelijätär, mutta se on kuulkaa siellä taivaalla vielä päästärin jälkeenkin. Tunnustaa ehkä siltä, että kaikki muut paitsi sinä saa tehdä kivoja juttuja ja sinä vaan luet. Minäkin olen ollut kaksi kevättä sunlainen marttyyri. Mieti aina niinä hetkinä, että itsellesihän sä sitä hommaa teet! Ja mieti positiivisesti. Se aurinko chillailee sun kanssa. Olisko kiva jos päästäri ois vaikka tammikuussa ja lukisit siihen pilkkopimeässä!? NIINPÄ. Ei tekosyitä ainakaan jatkuvalle terdetykselle. Availe ikkuna, seuraile sun lukusuunnitelmaa ja palkitse itsesi vaikka lounaalla partsilla taikka aamulenkillä siellä auringossa. Jos loppupuolella lukuja alkaa ulkona lämmöt nousta niin tee kahvin tilalle jääkahvia. Kukaan ei myöskään nää lukuluolaasi jos vähän fiilistelet..vaikka lukemalla bikineissä..kokemusta on ja kaikki motivointikeinot on sallittu! Hyvin nukkuminen on sekin tärkeää, äläkä ali-arvioi päikkäreiden piristävää voimaa. Varotuksen sana; kello soimaan kauas (esim. kenkään eteiseen)! Jos ne artikkelit tuntuu nukuttavan niin sekin on ihan normaalia. Unta öisin, kahvia ja paljon vettä sekä tasaisesti ruokaa niin niillä sinä selviät siitä luku urakasta ja sisäänpäästyäsi useamman vuoden työmaasta kanssa! Mitään em. suurempia piristeitä en suosittele. Liikuntaa ja happea kyllä, muttei mitään sellaista urheilua, joka sitoo sinulta nyt liiasti aikaa. Sano myös töihin suoraan rohkeesti nyt enemmän "ei". Tai ainakin kerro selvästi, että sun pitää tietää vuorot hyvissä ajoin. "Ein" sanominen on jokaisen opeteltava joskus. Nyt on hyvä hetki, sillä se valintakokeeseen luku on sun pääduuni tän kevään. Koita luoda itsellesi hyvä rytmitys ja tavoitteet. Älä hermostu, älä luovuta. Paljon on vielä aikaa, muttei liikaa. Tein itse silloin pari vuotta sitten liikunnanohjauksia arkisin ja sunnuntaisin ja perjantai-illan sekä lauantait kokonaan töitä aina vappuun saakka. Vikan kuukauden vain vedin tuuraustunteja ja luin myös viikonloput. Alkuun en lukenut siis viikonloppuja, mutta kaikki arkipäivät. Mikä sopi mulle, ei välttämättä sovi sulle. Mutta en joka tapauksessa suosittele aivan joka päivä olemaan vielä tässä vaiheessa kirja kourassa. Ainaki päivän breikki tekee terää. Näät niitä tekstejä huilin perään uusin silmin. Huomaat mitä et vielä osaa, ja mitä osaat mutta mitä et vielä hallitse. Älä riko päätäsi ja juttele sellaisten tyyppien kanssa, ketkä on sun kaa samalla työmaalla. Pidän teille päästäripäivänä molempia peukkuja ja pottu-varpaita pystyssä. Tsemppiä Supersankarit! 8)

Olen tänä viikonloppuna käyttänyt paljon aikaa maisterienkkuun ja särkenyt urakalla lasia, olen myös rentoillut sopivasti ja kop kop --> parantanut flunssa-kuumeen. Niiden sirpaleiden on parempi tuottaa kevään loppukiriin superisti onnea! Pääsiäinen oli ihana miniloma, aurinkoa, nukkumista, muruja...kotona => Kevään loppu tuppaa olemaan samanlainen ruuhkahuippu kuin marraskuu opintojen kanssa. Paljon pitäisi saada tehdyksi ennen kesätöiden alkua taikka kesän alkua. Omalta kohdaltani ahdistus ja kiristys on kyllä jo poissa, koska olen pysynyt omissa tavoitteissani. Musta tulee 1,5 kuukauden jälkeen vain lapinkävijä, tenttejä vielä jää, mutta nyt on viimeinen jatkuvampaa läsnäoloa vaativa opintojakso menossa. Tämä ei ole se suositustahti (5 vuotta ilman vaihtoa), mutta tää on mun oma tahti. Etelän asuinpaikka selvillä lokakuun loppuun asti, lämpimään matka sen perään varattu ja siitä eteenpäin vain suuntaviivoja siellä täällä, ei mitään varmaa..sopivan epäselvää, ihanaa ja jännää! Elämä menee tietyissä sykleissä. Joskus ne on pidempiä, joskus lyhyempiä. Jokainen niistä antaa paljon ja opettaa.

Tuo alun lausahdus. Palataan vielä sinne, koska tätä lukee varmasti joku sellainenkin täydellisyyttä tavoittava-tyyppi. Miten sitä elämää luodaan? Valinnoilla. Suurilla ja pienillä valinnoilla, joita täytyy jatkuvasti tehdä. Miten ne valinnat tehdään? Joku järjellä. Joku tunteella. Entä mitä tarkoittaa tuo "..feels good on the inside". Ymmärrän sen omatunnoksi. Se on tärkeä kaveri, jota on hyvä kuunnella. Sen oppii kuulemaan. Ja sen jälkeen elämä kantaa. Valinnat jatkuu läpi  elämän, eikä milloinkaan ole valmista. Niin minä nykyisin ajattelen. Ekaan päästäriin lukiessa olin paljon nykyistä super-tunnollisempi tyttö. Pyrin kohti valmista. Ja joskus jopa huolestuin siitä, mitä sitten tapahtuu kun on valmis. Kunnes hoksasin, ettei ne valinnat koskaan lopu. Pitää vaan koko ajan kuunnella sitä kaveria, siellä sisällä ja tehdät asiat mahdollisimman oikein!


Rutistuksia viikkoon! C:


<3:SSKommentit

Suositut tekstit